BDP’li Zenderlioğlu: AK Parti 30 Mart’ta 'Kürdistan’dan silinecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, AK Parti Hükümetinin 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden sonra Kürdistan’dan silineceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BDP’li Zenderlioğlu: AK Parti 30 Mart’ta 'Kürdistan’dan silinecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, AK Parti Hükümetinin 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden sonra Kürdistan’dan silineceğini söyledi.

Partisinin yerel seçim çalışmalarına destek amacıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan BDP’li Milletvekili Zenderlioğlu, gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BDP’nin seçimlerde gerek Türkiye’de gerekse Kürdistan’da büyük bir fark atacağına inandığını ifade eden Zenderlioğlu; “Metropollerde ise Haklar Demokratik Partisi (HDP) büyük bir oy potansiyeli sağlayacağına inanıyoruz. AK Parti Hükümeti hezimete uğramaktadır. Gün geçtikçe kan kaybına uğramaktadır. Hani diyorlardı ya “Biz bu yollarda beraber yürüdük” meğer onlar yolsuzluğun, haksızlığın, adaletsizliğin keyfini yapıyorlardı halk bunu gördü ve şu anda halk da onlara 30 Mart’ta gereken dersi verecek. Biz bu barış sürecinin daha ilerleyebilmesi için bazı yasaların çıkarılması gerekiyordu. Ama AK Parti hükümeti kendini sağa sola yalpalayarak engellemeye çalışıyor. Türkiye’nin her alanda ilerleyebilmesi için bu kanunların çıkarılması gerekiyor. Bu bağlamda şunu söyleyebiliriz. AK Parti hükümeti 30 Mart’ta 'Kürdistan’dan tamamen silinecek ve Türkiye’de de büyük bir yara alacaktır.” dedi.

“YALANCININ DA MUMU YATSIYA KADAR YANAR”

Türkiye gündemini son günlerde meşgul eden yolsuzluk ve ses kayıtlarına da değinen BDP’li Zenderlioğlu, çıkan ses kayıtlarının montaj olup olmadığını tartışmayacağını, çünkü yalancının mumunun yatsıya kadar yandığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bu seçimi diğer seçimlerden ayıran tek şey halk artık onların yolsuzluklarını, halksızlıklarını, insanları nasıl soyup soğana çevirdiklerini görmüştür. Çünkü geçen 2 dönemde halk başbakana oy vermiştir. Ama şimdi bu olaylardan sonra ona oy vermeyecektir. Çünkü halkın güvenini suistimal ettiler. Halk artık bunun bandının, sesinin montaj olduğunu, montaj olmadığını tartışacak değildir. Zaten herkes gözle görüyor. Elle tutulur bir şey yok ortada. Onların yaptıkları artık insanlık dışı bir harekettir. Fakir, fukara ve yetimin hakkını yiyen bir insana nasıl oy verilir ben soruyorum. Yalan plan üzerine kurdukları yalanları ortaya çıktı. Zaten yalancının da mumu yatsıya kadar yanar.”
CİHAN

Yorumlar