BDP'li Çeter: AK Parti hükümeti Kürtlerin kazanımlarına açıkça saldırmaktadır

Şırnak’ın Cizre ilçesinde BDP ilçe örgütü bazı çevre il ve ilçelerdeki seçimlerle ilgili yaşanan gelişmeler üzerine protesto yürüyüşü düzenleyip basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BDP'li Çeter: AK Parti hükümeti Kürtlerin kazanımlarına açıkça saldırmaktadır

Şırnak’ın Cizre ilçesinde BDP ilçe örgütü bazı çevre il ve ilçelerdeki seçimlerle ilgili yaşanan gelişmeler üzerine protesto yürüyüşü düzenleyip basın açıklaması yaptı. Cizre BDP İlçe Örgütü Başkanı Ahmet Çeter, AK Parti hükümetinin; Cumhuriyet tarihinde, OHAL döneminde bile görülmemiş, Kürt halkının bin bir emekle vermiş olduğu kazanımlara açıkça saldırmakta olduğunu söyledi.

Cizre BDP binası önünde toplanan BDP’liler, İdil Caddesi’ne çıkarak yürüyüşe geçti. Cizre Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeler yapan BDP yetkilileri, yürüyüşü çarşı merkezine kadar yapacaklarını söyledi. Bunun üzerine izin veren emniyet yetkilileri, çevre güvenliğini alarak kalabalığın geçişini sağladı. Yürüyüş esnasında zaman zaman PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı. Dörtyol kavşağından Mardin Caddesi’ne gelen BDP’liler, Hükümet Konağı önünde cadde ortasında yolu trafiğe kapatıp basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Cizre BDP İlçe Örgütü Başkanı Ahmet Çeter, şöyle dedi: “Geçmişi inkar ve asimilasyon politikasına dayanan TC devletinin son iktidarı olan AKP hükümeti, Cumhuriyet tarihinde, OHAL döneminde bile görülmemiş Kürt halkının bin bir emekle vermiş olduğu kazanımlara açıkça saldırmaktadır. Sabıkalı ve kirli sistem yine iş başında ve suçüstü yakalanmıştır. BDP olarak, 30 Mart’ta halkımızın iradesiyle kazanılan belediyeler, adalet saraylarında her türlü hilelerle elimizden tek tek alınmak istenmektedir. AKP Ağrı’da 15 kez itiraz etmiş ve her itirazı kabul görülürken, söz konusu BDP olunca çifte standartla itirazları kabul edilmemiştir. Adalet, Kürtler için sağır ve dilsiz pozisyonda yatmaktadır. AKP hükümeti, sayın Abdullah Öcalan’ın başlattığı şu hassas süreci sabote edip bozmak istiyor. Nitekim zamana yayarak süreç çürütülmek isteniyor. Kürtlerin sabrını zorlayıp, suiistimal edilerek bundan faydalanmak istiyor. Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde de hile ile halkın iradesine el uzatırken, aynı zamanda Birecik, Viranşehir, Kazmak, Ahlat, Nurşin, Hazro ve Akdeniz gibi kazandığımız belediyelerde de Kürtlerin demokratik kazanımlarını ele geçirmek ve Kürt halkının iradesi kırmak istenmektedir. Bütün kamuoyu bilmelidir ki Kürt halkı özgürlük ve demokrasi yolunda birlikteliğini sağlamış, kendi kazanımlarına yönelik bütün saldırıları ve oyunları bozacaktır. Serhıldan (baş kaldırma) ruhu ile ilkelerine taviz vermeksizin doğru bildiği yolda hiç durmadan yürüyecektir. Yaşasın halkların kardeşliği, kahrolsun faşizm.”

Basın açıklamasından sonra 5 dakika oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminde bir süre ‘Hırsız AKP ve oy çalan AKP’ sloganları atıldı. Ayrıca, yürüyüşe katılanlar arasında BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, BDP Cizre İlçe Örgütü Başkanı Ahmet Çeter, Cizre Belediye eşbaşkanları Leyla İmret ile Kadir Konur da yeraldı.


CİHAN

Yorumlar