BBP Genel Başkanı Destici: İsrail'le tüm ilişkiler durdurulsun

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösteren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin bir an evvel İsrail'le ilişkilerini durdurması gerektiğini söyledi. Destici, Türkiye'nin Ortadoğu'da tarafsız bir politika sergilemesi gerektiğinin...

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkanı Destici: İsrail'le tüm ilişkiler durdurulsun

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki gösteren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin bir an evvel İsrail'le ilişkilerini durdurması gerektiğini söyledi. Destici, Türkiye'nin Ortadoğu'da tarafsız bir politika sergilemesi gerektiğinin de altını çizdi.

BBP Genel Başkanı Destici, Gebze Eskişehirliler Derneği'nin düzenlediği iftar programına katıldı. Programda Kur'an-ı Kerim okuyan Destici, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik yapmış olduğu katliama değindi. Destici, Gazze'ye yapılan saldırı sonrasında hükümetin İsrail'e karşı etkili bir tepki veremediğini vurgularken, sergilenmesi gereken politikayla ilgili tavsiyelerde bulundu. Türkiye'nin İsrail'le tüm ilişkilerini dondurması gerektiğine dikkat çeken Destici önerilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Bakın bugün İsrail, önce bomba yağdırdı ve şimdi kara harekatı başlattı. Yüzlerce Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. Ve hiç kimse 4,5 milyonluk İsrail'e 'dur' demiyor. Ya da 'dur' diyemiyor. Batıyı anlıyoruz. Batı zaten İsrail'in korumacı şemsiyesi. Amerika, İsrail'in koruyucusu ama yüz milyonlarca nüfusa sahip İslam ülkelerini ve bu ülkeleri yöneten liderleri anlamakta güçlük çekiyoruz. Evet, Türkiye tepki veriyor ama sadece söylemde kalıyor. İç siyasete yönelikmiş gibi bir algı oluşuyor. Halbuki, söylemlerin icraata dönmesi lazım. Biz, hükümete sesleniyoruz. Diyoruz ki; eğer bu söylemlerinde samimiysen eğer gerçekten İsrail'i kınamak ve Filistin'e yapılan saldırıları kınamak istiyorsan o zaman önce İsrail'le yapılan ticareti bir durdurun. İsrail'le olan askeri tatbikatları ve silah anlaşmalarını bir durdur. Siyasi anlaşmaları bir durdur, elçiliğini, konsolosluğunu bir kapat. De ki; 'sen bu saldırıları durdurmadığın müddetçe ben de seninle tüm ilişkilerimi durduruyorum' de.”

“ÇÖZÜM SÜRECİ TAMAMLANDIĞINDA GÜNEYDOĞU'DA ÖZERKLİK İLAN EDİLEBİLECEK”

10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Destici, CHP ile MHP'nin çatı adayı olarak çıkardığı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili yapılan eleştirileri doğru bulmadığını ifade etti. Destici, “Sen taraf oluyorsun da ne oluyor. Senin taraf olduğun her yer karışıyor. Mısır'da taraf oldun; şu ada Mursi hapiste. Suriye'de taraf oldun; yüz binlerce Suriyeli hayatını kaybetti. Suriye harap oldu. Milyonlarca insan mülteci oldu ve kimin işine yaradı? İsrail'in işine yaradı. İsrail yalnızlaştı. İsrail'e müdahale edecek ne Suriye, Hizbullah hiçbir şey kalmadı. Irak'ta taraf oldu. Barzani şu anda bağımsızlığını ilan etmek üzere. Şu anda Barzani bağımsızlığını ilan etse kim tanıyacak önce; İsrail. İkinci kim; Türkiye. Ondan sonra Suriye'nin kuzeyinde bir bağımsızlık ilan edildiğinde kim tanıyacak onu? Önce Barzani, sonra İsrail sonra da korkarım Türkiye. Ve şu anda çözüm süreci adı altında yürütülen çalışma tamamlandığında Güneydoğu'da bir özerklik ilan edildiğinde ilk önce Türkiye'nin tanıdığı Barzani , Barzani'nin tanıdığı Suriye'nin Kuzeyi sonra da İsrail. Bunların çok net bi şekilde görülmesi lazım.” CİHAN

Yorumlar