Başsavcıvekili Uyar: 'Örgüt' iddiasıyla polisler hakkında bir soruşturma yok

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oğuzhan Atamtürk Uyar, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında görev alan polisler hakkında örgüt iddiasıyla başlatılmış bir soruşturma olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başsavcıvekili Uyar: 'Örgüt' iddiasıyla polisler hakkında bir soruşturma yok

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oğuzhan Atamtürk Uyar, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında görev alan polisler hakkında örgüt iddiasıyla başlatılmış bir soruşturma olmadığını söyledi. Bazı basın organlarında, polisler hakkında 'devlete ait gizli belge ve bilgileri örgütsel amaç doğrultusunda kurum dışına çıkarmak' suçundan soruşturma açıldığı iddia edilmişti.

TMK 10. madde ile yetkili Başsavcıvekili Uyar, iddialara ilişkin sorular üzerine şu an böyle bir soruşturma olmadığını belirtti. Bu cevap üzerine, “Bir inceleme mi yürütülüyor, soruşturma mı açılacak?” sorusu yöneltilen Uyar, “Yok diyorum.” ifadesini kullandı.

Basında yer alan söz konusu haberlerde ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında olduğu soruşturmaya bakan savcılardan İsmail Uçar tarafından soruşturma başlatıldığı, organize ve mali şube müdürlüklerinde görevli polislerin mercek altına alındığı iddia ediliyor. Örgüt iddiasıyla başlatıldığı öne sürülen soruşturmada polislerin 'devlete ait gizli belge ve bilgileri örgütsel amaç doğrultusunda kurum dışına çıkarmakla' suçlandığı ileri sürüldü.

Bilal Erdoğan ve çok sayıda iş adamının şüphelisi olduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını eski TMK 10. madde ile yetkili savcı Muammer Akkaş başlatmıştı. 25 Aralık’ta yapılmak istenen operasyon ise yapılmamıştı. İstanbul emniyetinde yeni göreve gelen üst kadro mahkeme ve savcılık kararlarına rağmen gözaltı ve arama işlemlerini yerine getirmemişti. Daha sonra önce dosya savcı Akkaş’tan alınmış daha sonra da Akkaş, Tekirdağ’a tayin edilmişti. Akkaş’ın yerine dosya savcılar Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan, Murat Çağlak ve İsmail Uçar’a verilmişti. TMK 10. madde ile yetkili Başsavcıvekilliği’ne de Oğuzhan Atamtürk Uyar getirilmişti.
CİHAN

Yorumlar