Başsavcı Çolakkadı, televizyona çıkan savcı için konuşmadı

Yolsuzluk soruşturması elinden alınan Savcı Muammer Akkaş’ın yazılı basın açıklaması yapması üzerine kameraların karşısına geçerek Akkaş’a tepki gösteren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, televizyon kanalına çıkarak konuşan Savcı Mehmet Dem.

Google Haberlere Abone ol
Başsavcı Çolakkadı, televizyona çıkan savcı için konuşmadı

Yolsuzluk soruşturması elinden alınan Savcı Muammer Akkaş’ın yazılı basın açıklaması yapması üzerine kameraların karşısına geçerek Akkaş’a tepki gösteren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, televizyon kanalına çıkarak konuşan Savcı Mehmet Demir hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturmasıyla ilgili mahkeme ve savcılığın kararlarının uygulanmamasının doğru olduğu şeklindeki açıklamaları bazı gazetelerde yer alan Savcı Mehmet Demir, dün de bir televizyon kanalında programa çıkmıştı. HSYK'yı eleştiren Demir, “Sayın Başbakan çıkıp 'darbe girişimi oldu, bunun emniyet ayağı var yargı ayağı var' diyorsa eğer ve 'ben bunun emniyet ayağını görevden aldım' diyorsa, eğer cuntanın yargı ayağı varsa HSYK derhal harekete geçmelidir." şeklinde ifadeler kullanmıştı, Operasyonların hükümeti hedef aldığını ileri sürmüştü.

Yolsuzluk, rüşvet ve kara para soruşturmasını yürüten Savcı Muammer Akkaş, dosyanın elinden alındığı, görevini yerine getirirken kendisine baskı yapıldığı gerekçesiyle adliye önünde basın açıklaması dağıtmıştı. Açıklamadan hemen sonra kameraların karşısına geçen İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Akkaş’ı yalan yanlış bilgi vermekle suçlamış ve yürütülen soruşturma ile ilgili basına bilgi sızdırdığını iddia etmişti. Ancak Çolakkadı, Demir’in televizyon programına çıkıp yaptığı açıklamalarla ilgili açıklama yapmadı. Çolakkadı, basın mensuplarının, kalemi aracılığıyla sorduğu, “Demir’in televizyona çıkmasından haberiniz var mı? Demir’e herhangi bir inceleme veya ikaz yapılacak mı?” şeklindeki sorulara cevap vermedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bir miting konuşmasında Akkaş’ın basın açıklaması yapmasını eleştirerek “Yargının yüz karası” şeklinde ağır ithamlarda bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar