Başkan Kocaoğlu: Sayın Vali bunun açıklamasını yapmak zorunda

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk ilçesinde yapımına başlanan kültür merkezinin temeli törenle atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Sayın Vali bunun açıklamasını yapmak zorunda

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk ilçesinde yapımına başlanan kültür merkezinin temeli törenle atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Özel İdaresi’nin paylaşılamayan malları ve valilikte kurulan komisyon üzerinden İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı eleştirdi.

Valilikten kendilerine geçen perşembe günü bir yazı geldiğini, "Bayındır’da küçük bir arazi tahsis edilecek." denildiğini aktaran Kocaoğlu, “Bizi de çağırmışlar, komisyona çağrıldık. Sonra kendi kendimize, ‘O kadar bağırdık çağırdık, konuştuk, herhalde toplantılara katılacağız.’ dedik. Gitmeye hazırlanıyoruz, dediler ki iptal edildi. Bir baktık, toplantı iptal edilmiş. Sonra öğreniyoruz, toplantı yapılmış. Bizi toplantıya çağırmamak için iptal ettiklerini söylemişler. Aradığımızda, niye çağrılmadığımızı sorduğumuzda, ‘Belediye başkanının gelmesine gerek yok.’ dediler. Arkadaşlar, devlet memurluğu yaptım, özelde de çalıştım. Devlet usulünü, erkânını, kime ne kadar saygı gösterilmesi gerektiğini iyi bilirim. Bugün belli görevlerde olanlardan 50 misli daha fazla bilirim. Bunun açıklamasını o toplantıya çağıran kişi, İzmir’in en büyük mülki amiri, yani İzmir Valisi yapmak zorundadır. Yapmazsa bunun hesabını halk soracak. Özel İdare'nin malının da hesabını, TOKİ’nin Mavişehir’deki planları, Karayolları arsalarının gece satılması, Örnekköy’deki arazinin nasıl planlandığını bu millet bunlara soracak.” şeklinde konuştu.

‘İÇERİDEN ELEŞTİRİLERE CEVAP ZOR VERİLİR’

Kendisine yönelik CHP içinden ve dışından gelen eleştirileri de cevaplayan Başkan Kocaoğlu, “Çıkıp birisi de, ‘Aziz Kocaoğlu’nun kafasında yargı süreci var, aday olmaması lazım.’ diyor. Benim aday olmamakla ilgili bir derdimin olmadığını herkes biliyor. Korkmadığımızı da herkes biliyor. Beklediğimiz şeyler var, süreci izliyoruz. Belediye başkanlığını kimlerin yaptığını, yapması gerektiğini, atadan dededen biliyoruz. Bunu söylemek acizliktir. Bu şekilde bunu itham etmek, başkalarına mesaj etmek acizliktir. Bunlar karşıdan yapılırsa cevabı rahat verilir, içeriden yapılırsa cevabı zor verilir. Hiçbirimizin, hiçbir siyasetçinin gücü yoktur, herkes gücünü halktan alır.” dedi.

‘İZMİR KÖRFEZİ'Nİ KURTARACAK PROJEDE BENİM İMZAM VAR’

İzmir Körfezi’ni kurtaracak projenin altında imzası bulunduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Mütevazi olmayacağım, firden uygulamasına kadar her şeyi. İzmir Limanı'nı bırakın kruvaziyer yapmak, AVM yapmak, konteyner limanını en az üç dört misli büyütecek projeyi bakanlığın önüne koydum. Karşılığında onlar yatırım yaparak misli misli para kazanacak. Büyükşehir ne yapacak? Liman için yapılan yatırımın daha fazlasıyla körfezin dışında büyük kanal açarak limanı büyütecek, suyu temizleyecek, sirkülasyonu sağlayacak. Dünyaya parmak ısırtacak çevre projesini hayata geçireceğiz. Biz hazırız, TCDD ile ihaleye çıktık. ÇED süreci devam ediyor, bittiği an hızlı bir şekilde çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Mevzuat gereği cemevlerinin yapılamadığı dönemde kültür merkezleri yaptıklarını aktaran Kocaoğlu, “Önemli olan amaç. Kime hizmet ettiğimiz, kimin geleneğini göreneğini hayata geçirmek için çalıştığımız herkes tarafından biliniyor. İzmir’de Çiğli, Bornova ve Altındağ’da kültür merkezi yaptık. Gültepe’de, Aliağa’da, Urla’da, Seferihisar’da çalışmalar sürüyor. Ayrıca yeni bağlanan yerlerde de seve seve cemevi yapmaya, Alevi kültürevi yapmaya çabalıyoruz. Alevi vatandaşlarımızın cenaze, kültür işleri için çabalıyoruz. İlçe belediye başkanlarını da yapmaya devam ediyoruz. Cami ne kadar haksa cemevi de o kadar haktır. Büyükşehir, kiliseyi de havrayı da onarıyor. Bu kentte yaşayan tüm kültürlerin gelenek ve göreneklerinin yaşaması için altyapısını 10 senedir icra ediyor.” diye konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ise yaptığı konuşmada, ilçenin tarihî önemine vurgu yaptı. Eski bir liman şehri olduğunu anlatan Ülgür, “Dünyada hırsızların parasını emanet bıraktığı Artemis Tapınağı burada. Önemli bir din merkezi. Türklerin Anadolu’ya gelmesiyle birlikte daha da zengin hale gelen kültürümüz var. Osmanlı döneminde mezhep kavgalarından boşaltılan ve yerleşime kapatılan bir bölge oldu. Bu coğrafyada inançlar harmanlandı.” dedi.

Konuşmaların ardından kültür merkezinin temeli atıldı. Törene CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda kişi katıldı. CİHAN

Yorumlar