Başkan Bozbey: Yereli ilgilendiren planlar hükümetin kararına bırakılmamalı

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den İmar Yasa Taslağı’na tepki; “Yereli ilgilendiren planlar hükumetin kararına bırakılmamalı”Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan 3194 Sayılı İmar Kanunu Kanun Taslağı’na bir tepki de Bursa Nilüfer B.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Bozbey: Yereli ilgilendiren planlar hükümetin kararına bırakılmamalı

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den İmar Yasa Taslağı’na tepki; “Yereli ilgilendiren planlar hükumetin kararına bırakılmamalı”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan 3194 Sayılı İmar Kanunu Kanun Taslağı’na bir tepki de Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı düzenlemeyi akademik odalar, üniversiteler ve yerel yönetimler ile paylaşmadan hazırlamakla eleştiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Yereli ilgilendiren planlar hükümetin kararına bırakılmamalı” dedi.

Başkan Bozbey, taslağın yasalaşması halinde plan yapma ve onama da yetki kargaşası yaşanacağına dikkat çekerken şunları söyledi: “Ne yazık ki; bu taslak, kentsel dönüşüm ve kırsal alanları ilgilendiren konularda da imar ve planlamayla ilgili sorunları ortadan kaldıracak bir yaklaşım ve düzenleme içermemektedir. Tarım alanları ve mera alanları bakanlığın insafına bırakılmaktadır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar