Başbakan’dan Hizmet Hareketi'ne 'casus' suçlaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik iddialarını sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan’dan Hizmet Hareketi'ne 'casus' suçlaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik iddialarını sürdürdü. Hocafendi'nin pasaportunun iptal edildiğini söyleyen Erdoğan, “Sen Dışişleri Bakanlığı’nı dinleyebilirsin. Ama bunun bedelini çok ağır ödeyeceksin. Sen çakma bir pasaportla buradan kaçabilirsin. Ama bunun da bedelini ağır ödeyeceksin. Bunlar casustur. Zaten bunlar önümüzdeki günlerde haftalarda aylarda bununla yargılanacaklar. İnlerine gireceğiz. Ondan sonra CHP’li, MHP’li yandaşları gelsinler onları kurtarsınlar.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Eyüp meydanında yaptığı mitingde vatandaşlara seslendi. CHP ve MHP’ye ağır eleştirilerde bulunan Erdoğan, Pensilvanya söylemlerine burada da devam etti. İnternete düşen ses kayıtlarıyla ilgili Hizmet Hareketi’ni hedef gösteren Erdoğan, “Sen Dışişleri Bakanlığı’nı dinleyebilirsin. Ama bunun bedelini çok ağır ödeyeceksin. Sen çakma bir pasaportla buradan kaçabilirsin. Ama bunun da bedelini ağır ödeyeceksin. Artık Türk pasaportuyla dolaşan bir Pensilvanyalı zat yok. Biliyorsunuz pasaportu iptal edildi. Bunların her şeyi hile. Ne arasan bunlarda var. Yeşil pasaportla kaçıyor dışarı. Madem dürüstsün. Madem sıkıntın yok neden kaçtın. Madem bu vatanı seviyorsun niye oradasın. Çık gel.” ifadelerini kullandı.

Bir başbakanın dinlenmesinin yasak olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bizi dinleyenler, bakanları dinleyenler, Cumhurbaşkanı’nı dinleyenler, Genelkurmay Başkanı’nı dinleyenler bu ülkede bir ihanet şebekesidir bunları biliniz. Bunlar casustur. Zaten bunlar önümüzdeki günlerde haftalarda aylarda bununla yargılanacaklar. İnlerine gireceğiz. Ondan sonra CHP’li, MHP’li yandaşları gelsinler onları kurtarsınlar. Bu iş sıradan bir mücadele değil. Neyse gereği yapılacak. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sokakta bulmadık. Bu vatanı sokakta bulmadık. Bu bir istiklal derken boşuna demiyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar