Başbakan: MHP teröristlerle ittifak yapıyor

Mersin’de partisinin düzenlediği mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hizmet Hareketi ile ilgili iftiralarına devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: MHP teröristlerle ittifak yapıyor

Mersin’de partisinin düzenlediği mitinge katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hizmet Hareketi ile ilgili iftiralarına devam etti. MHP’yi teröristlerle aynı ittifak yapmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, “Kimin kiminle iş tuttuğuna, kimlerin kime sahip çıktığına dikkat edin. MHP, bu gezicilerle ne işin var. Sen illegal ve marjinal örgütlerle nasıl yan yana duruyorsun. Polise, askere kurşun sıkan terör örgütleriyle nasıl ittifak yapıyorsun. Ankara’da bayrağımızı yakanlarla İstanbul’da başörtüsüne saldıranlarla nasıl işbirliği yapıyorsun. MHP’ye gönül vermiş kardeşlerim, yılların MHP’sinin DHKP-C gibi terörist bir örgütle; polise, askere, devlete kurşun sıkan bir örgütle aynı safta yer alması senin kanına dokunmuyor mu? Marjinal sol örgütlerle aynı hizada durmak sizin kanınıza dokunmuyor mu? Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapmak, onlara avukatlık yapma sana mı düştü MHP.” dedi.

Vali ve emniyet müdürü dahil bir çok kişinin yasa dışı dinlendiğini ileri süren Başbakan, “Mersin’de büyük skandal yaşandı. Vali, vali yardımcıları, korumaları, hakimler, savcılar, emniyet müdürü, bürokratlar, AK Parti, CHP, MHP ve BDP’nin il başkanlıkları dinlendi. Bunları hukuksuzca yaptılar. Gerektiğinde şantaj yapma için kaydettiler. Buna daha ne kadar susacaksınız. Devlete, millete, ulusal güvenliğimize, MHP İl Başkanlığı’na dinlemeler yoluyla saldırılar yapılıyor ama MHP buna ses çıkarmıyor.” ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen'le ilgili atılan iftiraları yine kullanan Erdoğan, “Pensilvanya’daki zatın yanında 10 yıllarca kalan biri 15 yıl beni dinlemişler diyor. ‘Hocam beni dinlettiniz mi?’ demiş. ‘Evet’ demiş o da. Neden diye sorunca, ‘Ne yapıyorsun, nereye gidiyorsun bunu öğrenmek için’ diye cevap vermiş. Böyle bir Müslüman olabilir mi, nasıl dinletirsin, insanların mahremine nasıl girersin. Dinde inançta, insanlıkta böyle bir şey olamaz. Hz. Cebrail inse parti kursa ben ona oy vermem diyor. Böyle saçmalık olabilir mi. ‘Ben oy kullanmadım kullanmayacağım’ diyor, sonra da arkasına takılmış olanlara AK Parti’ye oy vermeyin kime verirseniz verin’ diyor. CHP düne kadar Pensilvanya’daki zata düşmanlık yapıyordu, onunla ilgili araştırma komisyonu kurulsun diyordu. Şimdi yol arkadaşı oldular. MHP milletvekillerine ses ve görüntü kayıtları yoluyla alçakça saldırı yaptılar. Aynı şekilde CHP eski genel başkanına yaptılar. Biz müdahale ettik. BDP de bunların yanında şimdi. Bunlar 3 kafadar. Bunlar iktidarı milletten alıp seçkinlere vermek istiyor. Başbakan için olmadık yalanları uyduruyorlar. Bizler milyarları götürmüşüz. İsviçre’de 13 hesabım varmış. Kılıçdaroğlu, senin karakter ve cibilliyetin düzgünse o hesaplar nerede getir o paraları beraber tahsil edelim, bu paraların tamamını sana vereceğim. Beddua diye bir olay çıktı ya evlerde yurtlarda beddua seansı yapıyorlar. Bunların bedduaları tutmaz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok.” ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar