Başbakan Erdoğan: Yolsuzluk yapanlara hoşgörü göstermeyiz

Ordu ve Giresun illerine ziyarette bulunmak üzere Karadeniz turuna çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde son zamanlarda yapılan yolsuzluk operasyonu vardı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Yolsuzluk yapanlara hoşgörü göstermeyiz

Ordu ve Giresun illerine ziyarette bulunmak üzere Karadeniz turuna çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde son zamanlarda yapılan yolsuzluk operasyonu vardı. İktidarda bulundukları 11 yıl boyunca yolsuzluğa müsamaha göstermediklerini belerten Başbakan Erdoğan, Biz yola çıkarken 3Y ile mücadele edeceğimizi söyledik. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Yolsuzlukların üzerini hiçbir zaman örtmedik. Yolsuzluk yapanlara hoşgörü göstermeyiz. Milletin parasına, kaynağına, alın terine el uzatanlara, devletin kasasına, kesesine el uzatanlara göz yummadık, yummayız.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ünye’de hükümet konağı önündeki meydanda halka hitap etti. Erdoğan; Ordu ve ilçelerinde 23 kalem hizmet ve eseri açtı. 352 trilyonluk Ünye Çevre Yolu yatırımının açılışını yapan Erdoğan, Ordu’da 632 trilyon liralık yatırım ve eser kazandırdığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti’yi ak yapan, onu ak yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir. Bu ülkenin milli geliri 230 milyar dolardı. Biz onu 3 kattan fazla artırdık; 800 milyar dolara yükseldi. Yolsuzlukların olduğu ülkede, milli gelir buradan buraya gelir mi? Bu yolsuzlukla mümkün olur mu? Karadeniz Sahil Yolu'nun yüzde 35’i bitmişti. 4 yılda kalanını bitirdik. Ardından Ordu’da çevre yolu başlattık. Bugün 13.5 km'lik yolu açıyoruz. 14 km. yolda yapılıyor. Biz 11 yılda 17 bin km. yol yaptık. Bizden önce 79 senede 6 bin km. yapılmış. Allah aşkına soruyorum; Ey CHP’nin genel müdürü, ey bizden önce iktidarda olup da devraldığımız yavru muhalefetin başkanı. 79 senede bunlar bu ülkede ne kadar duble yol yaptı; 6 bin km. Biz 11 yılda 17bin km. yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir mi?” diye konuştu.

Türkiye’de tünel diye bir şey tanımazken iktidarları döneminde 123 tünel yaptıklarına değinen Başbakan Erdoğan, sahil yolunda 12 tünel yaptıklarını, Kop, Ovit gibi yapımı devam eden tüm tünellerin ise 2015’de hizmete açılacağını söyledi. Erdoğan, muhalefete eleştiride bulunarak, “Bunlar basit siyaset yapıyorlar. İftira atayım, tutmazsa iz bırakır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlara aynaya bakın aynaya deyin. Bunlara CHP, MHP olarak bu ülkeye ne yaptınız? diye sorun. Yaptıkları bir şey yok. 30 Mart, bunlara sandıkta en iyi cevap günüdür.”şeklinde konuştu.

KÖYDES projeleri sayesinde köylere 103 bin km. yol yaptıklarını anlatan başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Biz yolsuzluğun hortumunu kopardık. Kişilerin bireysel olarak yaptıkları yanlışlar varsa, bu ülke hukuk devletidir. Yalnız, slogan hukuk devleti olmasın, gerçek bir hukuk devleti olsun. Hukukun içerisinde yargı kurumunda yer alanlar bu ilişkiyi kurmak durumundalar. Ama hukukun dışına çıkarak, eğer birileri afra tafra yapıyorsa, yürütmeye baskı kurumak istiyorsa, kusura bakmasınlar, yürütme olarak da bizler onların karşısında dikiliriz. Herkes anayasa ve yasaya göre görevi neyse onu yapacak. Eğer görevli gereğini yapmazsa, kusura bakmasın. Bizi oraya millet gönderdi. Yargı mensuplarını millet oraya göndermedi. Milletin gönderdikleri gönderdi. Dolayısıyla yasama, yürütme ve yargı hepsi bağımsızdır ama yasalarda tanımlandığı şekliyle de hareket etmek zorundadır. Ben yargı olarak elime yetkiyi aldım, istediğim gibi baskıyı yapayım, istediğim gibi istediğim yeri operasyonlarla basayım, kusura bakma. Yetkiyi alırsan, yetki çerçevende bunu yaparsın. Yaptığın zaman da yürütmenin kolluk güçlerini alırsın. Yürütmenin mensuplarına sesleniyorum. Polis için verdiğim mücadeleyi herkes bilir. Ama burada bir şey söylemek zorundayım; 20 kişi ile bir ofisi, evi basacaksınız. Ondan sonra da orada külhanbeyi gibi elinde tespih volta atacaksın, bacak bacak üstüne atacak görüntü vereceksin. Buna biz sabretmeyiz. Burada yine yasalar neyi gerektiriyorsa, herkes görevini yasa nasıl düzenlemişse ona göre yapacak.”
CİHAN

Yorumlar