Başbakan Erdoğan: TIR şoförlerimiz sağ salim teslim alındı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) geleneksel iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, "Şoförlerimiz için Erbil'e gönderilen Türk Havayolları uçağı, şoförlerimizi Şanlıurfa'ya getirdi. Buradan da hepsini ailelerine sevk...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: TIR şoförlerimiz sağ salim teslim alındı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) geleneksel iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, "Şoförlerimiz için Erbil'e gönderilen Türk Havayolları uçağı, şoförlerimizi Şanlıurfa'ya getirdi. Buradan da hepsini ailelerine sevk ediyoruz. En kısa sürede Musul Başkonsolosluğumuz personeline ilişkin iyi haberleri de vermeyi umuyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Programda; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ASKON Başkanı Mustafa Koca, ASKON üyeleri ve vatandaşlar da bulundu.

İftar yemeğinin ardından katılımcılara seslenen Erdoğan, Musul'da kaçırılan TIR şoförlerinin kurtarıldığı bilgisini verdi. 10 Haziran'da kaçırılan TIR şoförlerinin sağ salim getirildiğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi: "10 Haziran'da Musul'a mazot taşıyan 32 TIR şoförümüzün kaçırıldığı haberini aldık. İlk andan itibaren devletin tüm kurumları işbirliği içinde vatandaşlarımızı burunları bile kanamadan onları ailelerine, memleketlerine kavuşturmak için çaba gösterdik. Bu süre zarfından ailelerle sürekli temas halinde olduk. Dışişleri Bakanlığımızın yoğun işbirliği oldu. Onlar da görüşmelerini bu şekilde devam ettirdi. Şoförlüğümüzün bağlı bulunduğu şirketle, hatta direk şoförlerimizle temas ederek sağ salim kurtulmaları için gerekli her türlü girişimi yaptık. 22 gün sonra dün akşam iyi haberi aldık. Bugün, Erbil Başkonsolosluğumuz şoförlerimizi sağ salim teslim aldı. Şoförlerimiz için Erbil'e gönderilen bir Türk Havayolları uçağı şoförlerimizi Şanlıurfa'ya getirdi. Buradan da hepsini ailelerine sevk ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar