Başbakan Erdoğan: Taksim Meydanı’nda miting mümkün değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’da denizi doldurarak oluşturdukları miting alanını ve Maltepe’yi örnek göstererek, miting yapmak isteyenlerin oralara gitmesini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan: Taksim Meydanı’nda miting mümkün değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’da denizi doldurarak oluşturdukları miting alanını ve Maltepe’yi örnek göstererek, miting yapmak isteyenlerin oralara gitmesini söyledi. Erdoğan, “Gelip vatandaşımızın, esnafımızın camını, çerçevesini indirecek şekilde yok Taksim Meydanı’nda, yok Kadıköy’de bu tür şeyleri yapmak mümkün değil.” dedi.

Avrasya Tüneli Projesi’nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) temel atma programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs için Taksim Meydanı’nda kutlama yapmak isteyenlere cevap verdi. Gezi Parkı olaylarını hatırlatan Erdoğan, “Ağaç diyerek, dere diyerek özgürlük diyerek Türkiye ekonomisine demokrasimize kaskettiler ama başarılı olamadılar. Yenikapı’da denizi doldurarak 750 bin metrekare alan düzenlemesi yapıldı. Bütün yeşilliğiyle ağaçlarıyla devasa bir meydan. Miting mi yapacaksın git Yenikapı’da, Maltepe’de yap. Bundan sonra bu tür alanların dışında, bazı ilçelerde de meydan yapacağız. Gelip vatandaşımızın, esnafımızın camını, çerçevesini indirecek şekilde yok Taksim Meydanı’nda, yok Kadıköy’de bu tür şeyleri yapmak mümkün değil.” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, tünel açma makinesinin butonuna basarak çalışmasını başlatıyor.(Sürecek)
CİHAN

Yorumlar