Baro Başkanı Çıtırık: Şüphelilerin bir an önce ifadelerinin alınması gerekir

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, mahkemeye sevk edilen 49 polis memurunun mahkeme için 14 saat bekletilmesinin doğru olmadığını söyledi. Çıtırık, yaptığı açıklamada, yargılamanın usul ve yöntemlerinin belli olduğunu, gözaltı...

Google Haberlere Abone ol
Baro Başkanı Çıtırık: Şüphelilerin bir an önce ifadelerinin alınması gerekir

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, mahkemeye sevk edilen 49 polis memurunun mahkeme için 14 saat bekletilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Çıtırık, yaptığı açıklamada, yargılamanın usul ve yöntemlerinin belli olduğunu, gözaltı sürelerinin alınması ve ek gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından, savcılıkça mahkemeye gönderilen şüphelilere mahkemenin “ya kuvvetli suç” gerekçesiyle tutuklama yapacağını ya da serbest bırakacağını bildirdi.

Şüphelilerin bu arada bekletilmesinin “kişiyi hürriyetten yoksun bırakma” kapsamına gireceğine dikkat çeken Çıtırık, "Burada mahkeme biran önce karar vermek durumundadır. Cumhuriyet savcısının mahkemeye sevk ettiği şüphelilerin bir an önce ifadelerinin alınması gerekir. Bunun dışındaki uygulama doğru olmaz. İnsanlar mağdur edilmemeli." dedi.

CİHAN

Yorumlar