Barış rallicileri Türkiye’ye giriş yaptı

Alman Klasik Otomobil Ralli Organizasyonu tarafından bu yıl 9’üncüsü düzenlenen Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılan otomobillerden bir kısmı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Rallicileri Edirne Vali Yardımcısı...

Google Haberlere Abone ol
Barış rallicileri Türkiye’ye giriş yaptı

Alman Klasik Otomobil Ralli Organizasyonu tarafından bu yıl 9’üncüsü düzenlenen Dostluk ve Barış Rallisi’ne katılan otomobillerden bir kısmı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Rallicileri Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ile Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç karşıladı Yirmi yaş ve üzeri eski arabaların katıldığı ralli, Almanya'nın güneyindeki Allgaeu bölgesinden başlayarak, Balkan ülkeleri ve Türkiye'de devam ediyor. Rallide Türk takımına kaptanlık yapan Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı’nın ekibi, Türkiye’ye girenler arasında yer aldı.

Özkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Edirne ve Türkiye'nin tanıtımına rallinin büyük katkı sağladığını söyledi. Başkonsolos Arı da anavatan Türkiye’ye ayak basmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek şu açıklamayı yaptı: “Ralli kamu diplomasisi adına da iyi bir organizasyon. 20 ülkeden 200 araç ülkemize geliyor. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği takımı olarak 2 yıldır katılıyoruz. İki gün önce Bavyera'dan yola çıktık. Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan güzergâhlarından Türkiye’ye giriş yaptık. Türkiye’de 13 gün kalacağız.”

Van’daki depremzedeleri de ziyaret edecek ralliciler daha sonra İskenderun üzerinden rallinin son durağı olan Ürdün’e hareket edecekler, 23 Mayıs’ta Ürdün’de getirdikleri araçları bağışlayarak ülkelerine dönecekler.

CİHAN

Yorumlar