Balıkesir'de geçen yıl 13 bin kişi işe yerleşti

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürü Nazım Balcı, 2013 yılında kayıtlı iş arayan 50 bin 107 kişinin, iş görüşmesi için çeşitli işyerlerine yönlendirildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de geçen yıl 13 bin kişi işe yerleşti

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürü Nazım Balcı, 2013 yılında kayıtlı iş arayan 50 bin 107 kişinin, iş görüşmesi için çeşitli işyerlerine yönlendirildiğini söyledi. Balcı, "Bu vatandaşlarımızdan 13 bin 451 kişi işe yerleştirildi. Bir önceki yıl işe yerleştirme sayısı, toplam 9 bin 934 idi. Bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 35 artış meydana geldi." dedi.

İş-Kur İl Müdürü Balcı, 2013 yılındaki faaliyetler ve bu yıl planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçen yılın çok verimli geçtiğini belirterek, kurum faaliyetlerinin tamamını gerçekleştirdiklerini bildirdi. Toplam 5 bin 124 işyerini ziyaret ederek çeşitli araştırmalar yaptıklarını anlatan Nazım Balcı, "İlimizdeki 16 istihdamlı işyerlerinin tamamını ziyaret ettik. Ayrıca Bigadiç, Susurluk ve Bandırma ilçelerindeki bir artı istihdamlı işyerlerinden seçtiğimiz yerler de dahil. Bu ziyaretlerdeki hedefimiz, işverenlerimizin açık işleri varsa onları almak, kurum hizmetlerini tanıtmak ve bu anlamda işbirliğini sağlamak." şeklinde konuştu.

Kurumun özel sektörde etki alanını arttırmaya çalıştıklarına da dikkat çeken İl Müdürü Balcı, Balıkesir genelinde özel sektörün geçen yıl 70 bin kişiyi işe aldığı bilgisini verdi. Önceki yıllarda bu sayının çok düşük olduğuna işaret ederek, "Yaklaşık işe alınan her beş kişiden biri, İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından işe yerleştiriliyor. Yıl içinde yaklaşık 2 bin 500 kişiye yönelik meslek edindirme kursları gerçekleştirdik. Bunları yaparken bir taraftan iş arayanlara, bir taraftan da dezavantajlı gruplara yönelik kurslarımız yapıldı. Kadınlar, engelliler, eski hükümlülere yönelik kurslarımız da oldu. Bunların dışında toplum yararına projelerimiz de oldu. Balıkesir genelinde 300 kişi, bu program çerçevesinde çeşitli kurumlarda sekiz ay boyunca çalışıyor, ücretlerini biz ödüyoruz." dedi.

'BALIKESİR'DE İŞSİZLİK TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA'

Kurum olarak girişimcilik kursları da düzenlediklerini ifade eden Nazım Balcı, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımız, bu kurslara ciddi ilgi gösterdi. KOSGEB ile birlikte düzenlediğimiz kurslara 500 kişi katıldı. Bunlardan 180'i kendi işini kurdu. Daha önemlisi, açılan işyerlerinde 240 vatandaşımıza istihdam sağlandı. Bu, dünya ortalamalarının çok üstünde bir rakam. Balıkesir'de işsizlik oranı, yüzde 5,4 ile Türkiye ortalamasının altında. Balıkesir ve Çanakkale, Türkiye'de en iyi ikinci bölge durumunda."

Geçen yıl toplam 7 bin 334 kişinin işsizlik sigortasından faydalanmak için müracaat ettiğini söyleyen Balıkesir İş-Kur İl Müdürü, "Bunlardan 4 bin 736 kişi işsizlik ödeneği haketti. Yıl içerisinde bu vatandaşlarımıza, toplam yaklaşık 12,5 milyon lira ödeme yapıldı. Bu hizmetleri merkezde 70, Bandırma'da ise 25 olmak üzere 95 personelle yapıyoruz. Ayrıca her ilçede, belediye binaları içerisinde irtibat bürolarımız da mevcut." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar