Bakan Şahin'den sosyal hizmetlere erişim dersi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal hizmetlere erişim konusundaki sıkıntıya dikkat çekerken, "Bugün uluslararası toplum dünyadaki tüm enleri yaşarken, en fakir en zengin, bugün 5 yaşına varmadan bir çocuğumuz temiz su temiz gıdaya ulaşm.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şahin'den sosyal hizmetlere erişim dersi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sosyal hizmetlere erişim konusundaki sıkıntıya dikkat çekerken, "Bugün uluslararası toplum dünyadaki tüm enleri yaşarken, en fakir en zengin, bugün 5 yaşına varmadan bir çocuğumuz temiz su temiz gıdaya ulaşmada sorun yaşıyorsa, binlerce çocuğumuz masumca öldürülüyorsa, burada yapılacak çok şey var." dedi.

Bakan Şahin, Ankara'da ‘Gönüllülük ve Sosyal Hizmetlere Erişim, Yeni Yaklaşımlar Uluslararası Katılımlı Buluşma’ programına katıldı. Programda konuşan Bakan Şahin, “Biz uçan kuşun nerede konaklayacağını nerede aç kalmaması gerektiğini hesaplayan bir milliyetten geliyoruz. Bir yetimin başının okşanmasının nasıl bir sadaka olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu medeniyet anlaşımız bizim geçmişimiz, bugünümüz aynı zamanda yarınımız." ifadelerini kullandı. Uluslararası toplumun dünyadaki bütün enleri yaşarken, bir çocuğun 5 yaşına varmadan temiz su ve temiz gıdaya ulaşmada sorun yaşadığını, binlerce çocuğun öldürüldüğünü dile getiren Şahin, "Burada yapılacak çok şey var. Tam burada; Hz. Mevlana’nın bize söylediği ufuk çizdiği asırlar öncesinden yol çizdiğini görüyoruz. İnsanoğlunun bu tabiattan ders alması ve günümüzdeki sorunlara çözüm bulması gerekiyor.” dedi.

Öte yandan eşit vatandaşlık, eşit yurttaşlık temelleri çerçevesinde yapılması gerekenlerin yapıldığını aktaran Şahin, "Ayrımcılığı geri teptiğimiz, kardeşliği konuştuğumuz yerde dünyanın en iyi yasasını çıkaralım, hukuksal manada en iyi alt yapıyı yapalım, insan mutluluğunu sağlayan şeyin; maddi ve manevi ihtiyaçlardan bir bütün olduğunu, adalet sistemimizin yalnızca hukuktan, beraberinde erdemden, faziletlenen duygulardan oluştuğunu artık hepimiz biliyoruz.” diye konuştu.

Programda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası küçük bir gösteri yaptı. Bakan Şahin de alkışlarıyla tempo tuttu.
CİHAN

Yorumlar