Bakan Ergin: Hatay Türkiye'nin ilk 5 ili arasında yer alacak

Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, memleketi Hatay'da cuma namazının ardından esnaflarla sohbet etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ergin: Hatay Türkiye'nin ilk 5 ili arasında yer alacak

Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, memleketi Hatay'da cuma namazının ardından esnaflarla sohbet etti. Bakan Ergin, Hatay'ı yeniden inşa etmek için yola çıktıklarını söyledi.

Sadullah Ergin, cuma namazını kent merkezinde bulunan Yeni Sanayi Sitesi Camii'nde kıldı. Namaz çıkışında esnafla sohbet eden Bakan Ergin, bakanlığı döneminde Hatay'ın önemli yatırımlar kazandığını bundan sonra Hatay’ın gelişimini sürdürmek amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olduğunu söyledi.

Hatay’ın son 10 yılda hiç görmediği hizmetleri aldığını ve geçmişteki alacaklarını tahsil ettiğini aktaran Bakan Ergin, şehrin giderek güçlendiğine ve bölgede söz sahibi olan bir merkez haline geldiğine vurgu yaptı. Milletvekilliği ve bakanlığı döneminde kazandırdıklarının Hatay için yeterli olmadığını, eksik kalan yatırımları Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde tamamlayacağını söyleyen Ergin, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde Hatay’ı ülkenin en gelişmiş ilk 5 ili arasına sokacaklarını söyledi

Hatay’da bulunan Amik Ovası'nın kışın su baskınlarıyla yazın ise su sıkıntısıyla gündeme geldiğini, ovadaki çiftçinin yazın su bulamadığı için sürekli kavga ettiğini aktaran Sadullah Ergin, yapımı devam eden ve Türkiye’nin dolgu tipi gövde uzunluğu en büyük olan barajı Reyhanlı Barajı'nın 2015 yılında faaliyete gireceğini söyledi.

Hatay’da yıllardan bu yana devam eden Amanos Dağları'nın öteki yüzü, beriki yüzü konusunun kamuoyunu meşgul ettiğini, ayrıca sanayi bölgesi olan İskenderun’da yatırım yapacak alan kalmadığını vurgulayan Ergin, bu sorunların çözümü için önceden hayal etmeye bile korkulan Amanos Dağları'nın tünellerle geçilmesi fikrinin hayata geçirildiğini açıkladı. Bu tüneller sayesinde 30 kilometrelik bir yolla Hassa-İskenderun-Dörtyol arasının birbirine bağlanacağını sözlerine ekleyen Sadullah Ergin, tünelin açılmasının ardından uçsuz bucaksız Hassa-Kırıkhan havzasının sanayi yatırımlarına açılacağını, yapılacak sanayi kuruluşlarında istihdam edileceklerle birlikte Hatay’da işsizliğin sorun olmaktan çıkacağını duyurdu.

SANAYİ ESNAFININ YÜZÜ GÜLECEK

Sanayi sitesinde sanayi esnafının sorunlarına çözüm konusunda da müjdeler veren Ergin, Antakya Yeni Sanayi Sitesi'nin mobese ihtiyacının İçişleri Bakanlığı tarafından çözüldüğünü, önümüzdeki günlerde mobeselerin kullanılmaya başlayacağını söyledi. Sanayi sitesinde sorun olan yolların da yapımı için elinden geleni yapacağını kaydeden Ergin, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde sanayide bu tür sorunların hiçbir zaman yaşanmayacağının sözünü verdi.

    Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin konuşmasının ardından esnafla yemek yedi. Bakan Ergin daha sonra Payas, Dörtyol ve Erzin İlçe Danışma Kurulu toplantılarına katılmak üzere Antakya'dan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar