Bahçeli: Millet 91 gündür komplo ve montajla istismar ediliyor aldatılıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tam 91 günden bu yana komplo ve montajla bu aziz millet istismar ediliyor, aldatılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Millet 91 gündür komplo ve montajla istismar ediliyor aldatılıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tam 91 günden bu yana komplo ve montajla bu aziz millet istismar ediliyor, aldatılıyor. Bu hazin bir şeydir, bu acı bir şeydir." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kimseyi dinlemediğini ve milletvekillerine güvenmediğini söyleyen Bahçeli, Başbakanın, etrafandaki danışmanlarla Türkiye'yi büyük bir felakete doğru sürüklemeye çalıştığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerini tahrip ettiğini, Türkiye'nin sosyal dokusunu parçaladığını ve bir etnik çatışmanın zeminini hazırladığını öne sürdü. Bahçeli, "Demokratik açılım zırvasıyla demokrasi, insan hakları ve özgürlük kavramlarını istismar ederek Türkiye'nin bugün bölünme eşiğine gelmesine sebep olan davranışlarıyla beraber sosyal ve ekonomik yönden de hiçbir çözüm üretememiş sadece ve sadece yaptığı, devletin bir kuruluşu olan TOKİ'yi aşırı derecede istismar etmek oradan bir mücahitliği müteahhitliğe çeviren bir haram üzerine beslenme, o beslenme üzerine zenginleşmeye açık bir azınlık yaratarak kendisine her türlü kaynağın temini edileceği bir ortamı hazırlamıştır." diye konuştu.

Bahçeli şöyle devam etti: "Evde var olan 1 milyar dolar paranın sıfırlanmasını, şuna şuna, şunları gönderdin geri kalanını da şöyle yapın diyerek evdeki paraların evden boşaltılmasını ve bunun da bir akşam vakti olarak karanlıkta bazı araçlarla yapılmasını tavsiye ediyor. İşte bu olay patlak verdiği zaman hiçbir şey sorgulamadan, yapmadan hemen diyorlar ki bu olayın mutlaka üstünü örtmeliyiz. Bu olayı AKP'den ve Recep Tayyip Erdoğan'dan uzak tutmalıyız. Bir algı yönetimi kurulu oluşturuluyor, oradan akıl üretenler diyorlar ki; 'sayın başbakan hepsini reddet. Bu inkarı mutlaka yap. Sonrada vatandaşın algısını başka tarafa yönetmek için Ordu'dan başlayan bir mitingler dizisine gir. TOKİ'nin yardımıyla ulaşabildiğin her ile ulaş' diyerek bir akıl veriyorlar ki işte o akıl Recep Tayyip Erdoğan'ı siyaseten tüketen akıldır. Bunlar dost aklı değildir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ordudan bir miting düzenler sonra devam eder akşam havalanına gelir televizyonlarda sürekli yayın. Havaalanını muhteşem güya bir karşılama, orada otobüsün üzerine çıkar nutuğunu atır. Kısıklıya geçer orada bir karşılama orada bir nutuk atar. Der ki, 'bize komplo' yapıldı. Daha sonra 'baba oğul muhabbetinden dolayı bize montaj yapıldı.' Tam 91 günden bu yana komplo ve montajla bu aziz millet istismar ediliyor, aldatılıyor. Bu hazin bir şeydir, bu acı bir şeydir. Yüzde 51'le iktidar olacaksın, milletimizin inançlı insanlarını istismar edeceksin, başörtüsünü ağzına dolayıp onun altına her türlü yolsuzluğu, rüşveti sızdırmaya çalışacaksın sonra da kalkacaksın 'bana bunlar komplo yapılıyor, montaj yapılıyor' diyeceksin. 1 milyar dolar Türk parası olarak 2,2 milyar Türk lirası. Alayını bir yere koymaya çalışsanız 25 metrekarelik bir evin veya odanın içerisine ancak sığarlar. Böyle bir parayla 11 yıldan beri iktidar oluyorsun. Bunlar ayyuka çıktığı zaman da inkar ediyorsun sayın başbakan. Bu ülkenin bir evladı olarak sizler gibi aynı düşünceyle bu nasıl iştir yarabbi? Keşke montaj olsa, Türkiye Cumhuriyeti devleti başbakanı bu hale düşmemeli diye insanın içinden geçiyor."

"Milletini kışkırtmaya gerek yok, herkesi birbirine düşürmeye gerek yok." diyen Bahçeli, "Yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtmek için sosyal olaylar çıkarıp milleti kışkırtmaya, üç gündür üç vatan evlanını hakkın rahmetine kavuşturmaya ne hakkın var senin?" ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar