Bahar Koleji'nde sigara ve alkolün zararları anlatıldı

Tarsus Yıldırımhan Bahar Ortaokulu’nda öğrencilere, ‘Yeşilay Haftası’ nedeniyle alkol ve sigaranın zararları anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bahar Koleji'nde sigara ve alkolün zararları anlatıldı

Tarsus Yıldırımhan Bahar Ortaokulu’nda öğrencilere, ‘Yeşilay Haftası’ nedeniyle alkol ve sigaranın zararları anlatıldı.

Kolejin konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Fatih Mehmet Oflaz, sigara ve alkolün toplumu felç eden bir virüs olduğunu aktardı. Oflaz, faydalı, ahlaklı, zihinlerin, ilim ve irfan ışığıyla aydınlanmış bir neslin yetiştirilmesinin gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak olabileceğini söyledi.

Ahlaklı ve irfan ışığıyla aydınlanmış gençlerin yetiştirilmesinin ilk önce toplumun bir vazifesi olduğu ifade eden Oflaz, bunun için de en çok ebeveyn ve öğretmenlere sorumluluk düştüğünü kaydetti. Yeşilay'ın Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını ve milletin zararlı alışkanlıklarla mücadelesinde sembol olduğunu belirten Oflaz şöyle devam etti: “Yeşilay Haftasında alkollü içkilerin, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılmaktadır. Yeşilay'ın insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, bu süreçte, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar gibi bağımlılıklarla mücadele eden bir sivil toplum kuruluşudur.”

Zararlı alışkanlıklarla mücadelede, bireysel girişimlerin yetersizliğinin Yeşilay gibi sivil toplum örgütlerinin doğmasına yol açtığını dile getiren Fatih Oflaz, “Toplumumuzdaki bilinç düzeyi farklı etkinliklerle canlı tutulmaya çalışılıyor. Ülkemize faydalı, ahlaklı, zihinleri ilim ve irfan ışığıyla aydınlanmış gençlerin yetiştirilmesi, toplumun olduğu kadar devletimizin de hedefleri arasında bulunmaktadır. Bu amacın gerçekleştirilmesi doğrultusunda bilinçli ailelerin katkısı da büyük önem taşıyor.” diye konuştu.
Ülkenin geleceğinin emanet edileceği genç nesillerin, sağlıklı düşünebilen ve karar verebilen bireylerden oluşması gerektiğine dikkat çeken Oflaz, bunun için de gençlerin; alkol, nikotin ve uyuşturucu madde bağımlılığından uzak tutulması konusunda herkese önemli sorumluluklar düştüğünü sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar