Bafra TSO, firmaları hijyen konusunda uyardı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, "Kırımızı et, beyaz et üreticileri, perakende satıcıları ve özellikle kanatlı hayvan sektöründeki firmalar son günlerde hijyen kurallarına uymuyor.

Google Haberlere Abone ol
Bafra TSO, firmaları hijyen konusunda uyardı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, "Kırımızı et, beyaz et üreticileri, perakende satıcıları ve özellikle kanatlı hayvan sektöründeki firmalar son günlerde hijyen kurallarına uymuyor." dedi.

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, kırımızı et, beyaz et üreticileri ve perakende satışı yapan firmalarla bir araya gelerek, hijyen konusunda yapılan toplantıya katıldı. Başkan Başar, “Sektörün sorunlarının çözümü için firmaların sık sık bir araya gelerek çeşitli istişarelerde bulunmaları önemli ve yararlı olur. Bu tür sektör toplantılarına zaman içinde devam edeceğiz.

Kırımızı et, beyaz et üreticileri, perakende satıcıları ve özellikle kanatlı hayvan sektöründeki firmalar, son günlerde hijyen kurallarına uymuyor, açıkta satılan kümes hayvanlarının yapılan tahlilleri sonucunda çıkan olumsuzluklar karşısında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ceza uygulandı, bu sebeple kapalı satış yönteminin benimsenmesi gerekir.’’ diye konuştu.

Toplantıya; Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Mustafa Tokur ve firmalara hijyen konusunda bilgi vermek üzere Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden veteriner hekim Özkan Ünal ve ziraat mühendisi Ümit Albayrak katıldı.


CİHAN

Yorumlar