Baden-Württemberg’de ilk kez Entegrasyon Araştırma Ödülü verildi

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde Entegrasyon Araştırma alanında ilk kez verilen ödüller sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Baden-Württemberg’de ilk kez Entegrasyon Araştırma Ödülü verildi

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde Entegrasyon Araştırma alanında ilk kez verilen ödüller sahiplerini buldu. Eyalet Uyum Bakanlığı tarafından ödüller bilimsel ve akademik çalışma olmak üzere iki dalda verildi. 10 bin Euro ödüllü bilimsel çalışma kategorisinde, “İkinci dilin öğreniminde ana dilin nasıl etkisi var?” başlıklı araştırma teziyle Dr. Seda Tunç, akademik tez alanında ise Daniela Gress ödüle layık görüldü.

Açılışta eyaletin bazı uyum politikaları hakkında bilgi veren Uyum Bakanı Bilkay Öney, göçmenlerin uyum sürecinin eyalet hükümetinin odaklandığı önemli konuların başında geldiğini söyledi.

Uyum Bakanı Öney böyle bir etkinliğin düzenlenmesini ise şöyle değerlendirdi: “Özellikle uyum sorunları bilimsel olarak az araştırılıyor. Yapılan çalışmalardan ise kamuoyu fazla bilgilendirilmiyor. Kamuoyundaki bu algıyı değiştirmek, bilim adamlarını entegrasyon konularına daha fazla yöneltip, araştırmalarını teşvik etmek ve bilimsel çalışmalardan kazanılan bilgiyi uyum sürecinde değerlendirmek adına böyle bir aksiyonun yapılmasını uygun gördük.”

Eyaletin üzerinde çalıştığı ve önümüzdeki aylarda uygulamaya koyacakları katılım ve entegrasyon yasalarından da bahseden Bakan Öney, bu yasayla göçmenlerin mağduriyetine ve özellikle iş piyasasında uğradıkları haksızlığın önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar