Aydın'ın teşvik ve hibeden daha çok faydalanması için işbirliği

Aydın Ticaret Odası (AYTO), şehri aydınlatma projesi kapsamında İş-Kur, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), KOSGEB ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile protokol imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'ın teşvik ve hibeden daha çok faydalanması için işbirliği

Aydın Ticaret Odası (AYTO), şehri aydınlatma projesi kapsamında İş-Kur, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), KOSGEB ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile protokol imzaladı. Protokolle Aydın’ın teşvik, hibe ve desteklerden daha fazla faydalanması sağlanacak. Aydınlıların teşvik hibe ve desteklerden faydalanması için gerekirse ayaklarına gideceklerini belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, kamu kurum ve kuruluşlarının bu konuda cimri olmadığını, aksine cömert ve ellerinden geldiğince çalışma yapmaya ve destek vermeye gayret ettiğini söyledi. Ülken, “Aydınlı sadece devletten talep etmekte çekimser kalmakla durmaz, aynı zamanda hep veren taraftadır. Bu noktada Aydınlı hep şunu der: 'İhtiyacı olan alsın.' İhtiyacı olan mantığıyla gittiğimiz takdirde rakiplerimizle, diğer illerle ve hattâ ulusal ölçekte geride kalmaya mahkumuz.” dedi.

Anemon Otel'de düzenlenen programda konuşan AYTO Başkanı Ülken, hedeflerinin Aydın ekonomisini uçurmak olduğunu ve bunun için çalışacaklarını beyan etti: "AYTO aydınlatıyor, uyandırıyor, AYTO ayaklandırıyor. AYTO kimi ayaklandırıyor? AYTO, yeni yönetim felsefesi içerisinde üye odaklı çalışmasında, kendi üyelerine ve üyelerinin ekonomisine ve dolayısıyla Aydın ekonomisinin gelişimine katkı koyabilmek adına, teşviklerden, yatırımlardan, hibelerden, desteklerden, kamunun vermiş olduğu tüm hibeleri kamuoyuyla, üyeleriyle ve Aydınlılarla buluşturuyor. Odaların asli görevi, üyelerinin ekonomilerini, iş hacimlerini geliştirmek ve bunların uzantısı olarak ilinin ekonomisine katkı sağlamaktır. Çalışmalarımızın odağında, üyelerimiz ve Aydın vardır. Aydınlı, devletten talep etmeye, istemeye alışkın değildir. Aksine devletin koyduğu kanun, nizam, ticari hukuk noktasında, bu nizamlara, bu kanunlara elinden geldiğince uymaya gayret edip uymayanlarla günümüzde oluşan vahşi rekabet ortamında kendi gücüyle ayakta kalmaya gayret der. Devletin uyguladığı teşvik sisteminin içerisindeki destekler ve hibeler, yine Aydınlıların da içerisinde bulunduğu vatandaşların vergilerinden ödenen kamu kaynaklarıdır. Bu nedenle analarının ak sütü gibi helâldir. Aydınlı talep etmeyi, istemeyi ve almayı bilmeli ve öğrenmelidir. Yatırım teşvik ve destek konusunda mutlaka ve mutlaka Aydınlıyı uyandırmalıyız, ayaklandırmalıyız.”

Aydınlının teşvik, hibe ve desteklerden daha iyi faydalanabilmesi için AYTO Başkanı Hakan Ülken, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen, TKDK İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve İş-Kur İl Müdürü Rahmi Terzi tarafından protokol imzalandı. CİHAN

Yorumlar