Avukatlar idamların durdurulması için uluslar arası kurumlara mektup gönderdiler

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Bursa Şubesi üyesi bir grup avukat, cunta yönetimi tarafından Mısır’da idam edilmesine karar verilen bin 212 kişinin infazının durdurulması için aralarında UNİCEF ve Equality Now’un da bulunduğu uluslar...

Google Haberlere Abone ol
Avukatlar idamların durdurulması için uluslar arası kurumlara mektup gönderdiler

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Bursa Şubesi üyesi bir grup avukat, cunta yönetimi tarafından Mısır’da idam edilmesine karar verilen bin 212 kişinin infazının durdurulması için aralarında UNİCEF ve Equality Now’un da bulunduğu uluslar arası kurumlara mektup gönderdi.

Adliye PTT Şubesi'ne gelen HUDER üyesi avukatlar, diplomatik dille hazırlanan mektupları uluslar arası kurumlara gönderdiler. HUDER Bursa Şubesi Başkanı Avukat Zekeriya Birkan, Mısır’da cunta yönetiminin hukuku, bir sopa olarak kullanarak, mahkemeleri adeta bir toplumu sindirme mekanizması olarak kullanarak verdiği ilan kararlarına karşı sesimizi yükseltmek amacıyla mektup gönderdiklerini söyledi.

Hukuksuzlukların, idamların durdurmak için mektupları hazırladıklarını dile getiren Birkan şunları kaydetti: "Köklü bir geleneği ve geçmişi olan Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa şubesi olarak, cunta yönetiminin olağanüstü mahkemelerince alınan 1212 idam kararını protesto için mektupları hazırladık. Mısır’da yapılan darbe neticesinde toplumu sindirme çalışmaları başlamış, mahkemeler de sopa olarak kullanılmıştır. Yargılamalarda 30 saniyede bir idam kararı verilmiştir. Yapılan bunca hukuksuzluk karşısında susmamak, tarafsız kalmamak gerekir. Bizler, Hu-Der mensubu avukatlar olarak uluslar arası hukuk normlarının çiğnendiği kararlara karşı uluslar arası kurum ve kuruluşları bir an önce harekete geçirmek için diplomatik dille hazırlanmış mektupları gönderiyoruz."

BABASIZ KALACAK ÇOCUKLAR İÇİN UNİCEF’E MEKTUP GÖNDERDİLER

Mektupları hangi kurumlara gönderdiklerini de açıklayan Birkan, "UNİCEF’e gönderiyoruz, babasız kalacak çocuklar için. Equality Now’a gönderiyoruz, eşleri idam olacak kadınlar için. İslam Birliği Teşkilatı’na, Afrika Birliği Örgütü’ne gönderiyoruz, komşusu adaletsizlikler içinde kalmış ülkeler için. İşkenceye Karşı Dünya Organizasyonu’na, Uluslar arası İnsan Hakları Topluluğu’na gönderiyoruz, insanlığın ve hukukun katliamını durdurmak için. Daha birçok kurum ve kuruluşa gönderiyoruz, zulme, baskıya ve adaletsizliğe ‘dur’ demek için." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar