Asker, havadan atma ve atlama ile muharebe tatbikatı yaptı

Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı ve Hava İndirme Tabur Komutanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği tatbikatta, uçaktan atma ve atlama, düşman bölgesine sızma, düşman bölgesinde taktik akın, pusu ve hedefte tertipleme konuları işlendi....

Google Haberlere Abone ol
Asker, havadan atma ve atlama ile muharebe tatbikatı yaptı

Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı ve Hava İndirme Tabur Komutanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği tatbikatta, uçaktan atma ve atlama, düşman bölgesine sızma, düşman bölgesinde taktik akın, pusu ve hedefte tertipleme konuları işlendi.

    Erciyes-2014 Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı, 1. Komando Tugay Komutanlığı koordinesinde Karasazlık bölgesinde icra edildi. Tatbikat gerçeğini aratmadı. Personel ve cephane taşıyan uçaklar 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığı’ndan havalandı. Uçaklar radara yakalanmamak için alçak uçuş yaptı. Düşman bölgesi olarak belirlenen Karasazlık bölgesine gelindiğinde uçaklardaki askeri personel paraşütle yere atladı. Paraşüt bağlanan 1 araç ve cephane de havadan tatbikat bölgesine bırakıldı.

    Tatbikatta, hava klavuz harekatı, atma yapacak uçakların karşılanması, hava indirme harekatının icrası, düşman bölgesine sızma, taktik akın, pusu ve hedefte tertipleme konuları işlendi. Ayrıca Hava İndirme Harekatı'Nda kullanılan statik ve serbest paraşüt sistemleri tanıtıldı ve uçaktan atılan yük tipleri askeri personele gösterildi.

    Tatbikatın amacının, hava indirme ve savaşa yönelik bütün harekat türlerini başarılı bir şekilde icra etmek olduğu belirtildi. Ayrıca Hava Kuvvetleri unsurları ile müşterek harekât ortamına yönelik işbirliğini geliştirmek ve olabilecek problem sahalarının tespit edilmesi, birliklerin eğitim seviyesini arttırmak ve komutanlara birliklerini zor arazi koşullarında sevk ve idare etme yeteneği kazandırmak, ateş ve manevranın koordineli olarak kullanılmasını geliştirmek de hedeflenen amaçlar arasında.

    Tatbikatta, 300 tam teçhizatlı personel, 9 adet C-130/160 uçağı ile 2 adet CN 235 uçağı görev aldı. Askeri personelin 60 kilometre yürüyeceği tatbikatın, 3 gün süreceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar