Arınç: Biz fitnenin söndürülmesi noktasındayız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son yolsuzluk soruşturmasının arkasında Hizmet Hareketi’nin olduğuna inanmadığını ifade ederek ‘‘Eğer bir alçaklık söz konusu ise bu alçaklığı onlara hamletmek bence çok büyük bir yanılgı olur.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Biz fitnenin söndürülmesi noktasındayız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son yolsuzluk soruşturmasının arkasında Hizmet Hareketi’nin olduğuna inanmadığını ifade ederek ‘‘Eğer bir alçaklık söz konusu ise bu alçaklığı onlara hamletmek bence çok büyük bir yanılgı olur.’’ şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Başbakanlık Yeni Bina'da yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendiren Arınç, bir soru üzerine ‘‘Bu kadar söz söyledikten sonra ‘siz cemaati mi kast ediyorsunuz’ derseniz, zikrinizle fikriniz hep bunlarla meşgul anlamına gelebilir. Bütün bu sözleri söylerken, bunu cemaatle karşı karşıya getirecek bir anlam yüklemek doğru değil.’’ dedi.

Arınç, ‘‘Dolayısıyla biz işin, fitnenin söndürülmesi noktasındayız. On beş gün evvel açıkladığım söze, bazıları burun kıvırmışlardı. Bu işin ne kadar doğru olduğunu, gelinen noktada görebiliyoruz. Cemaat temiz olduğunu, Türkiye’ye hizmetler yaptığını, eğer başındaki insan söz konusuysa O'na olan sevgimizin ne kadar büyük olduğunu, O'nun Türkiye sevdasından ve eğitim sevdasından başka bir şey düşünmediğini her yerde söylemiş insanız. Eğer bir alçaklık söz konusu ise bu alçaklığı onlara hamletmek bence çok büyük bir yanılgı olur.’’ sözlerine yer verdi.

Bu tür soruları kendisini incittiğini ifade eden Bülent Arınç, ‘‘Bu sözlerimle cemaati hedef aldığım anlaşılamaz. Onlar kendilerini hedef yaparlarsa bazıları onu ayrıca tartışabiliriz.’’ dedi. CİHAN

Yorumlar