Antalya'nın kilitlenen trafiği, yeni yollar ve kavşaklarla açılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli problemi olarak gösterilen trafik sorununun çözümü için harekete geçti. Çözüm için kısa, orta ve uzun vadeli planlama yapıldı. Şehir trafiğini rahatlatmak için 5 yıl içinde 19 kavşak...

Google Haberlere Abone ol
Antalya'nın kilitlenen trafiği, yeni yollar ve kavşaklarla açılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli problemi olarak gösterilen trafik sorununun çözümü için harekete geçti. Çözüm için kısa, orta ve uzun vadeli planlama yapıldı. Şehir trafiğini rahatlatmak için 5 yıl içinde 19 kavşak ile 200 kilometre yeni yol yapılacak. Raylı sistem Aksu'daki EXPO alanına kadar uzatılacak. Antalya'nın çözüm bekleyen en önemli sorununun ulaşım olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya'nın kilitlenen trafiğini açmak ve altyapı sorunlarını çözmek bizim için öncelikli olacaktır." dedi.

Antalya Su ve Atıksu İdaresi'nde (ASAT) kurmayları ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Menderes Türel, ulaşımı çözüme kavuşturacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Buna göre; Batı Çevre Yolu 6 ay, en geç bir yıl içinde açılacak. Gazi Bulvarı'nda sanayi, Kepez Belediyesi ve hal yol ayırımlarında üç adet yeni kavşak inşa edilecek. Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü EXPO 2016'ya yetiştirilecek. Havalimanına, toptancı hal yanından, Korkuteli sapağından yeni alternatif yollar açılacak. Öte yandan, mevcut raylı sistem, havalimanını da içine alacak şekilde Aksu ilçesindeki EXPO alanına kadar uzatılacak.

ÖZEL İDARE BİNASI YIKILIYOR

Menderes Türel'in verdiği bilgiye göre, 2004'te kolonlarındaki patlama nedeniyle boşaltılan ve o tarihten bu yana atıl duran kent merkezindeki eski Özel İdare binası yıkılacak. Mayıs ayının ortasında yıkımına başlanacak binanın yeri açık rekreasyon alanı olarak değerlendirilecek.

BELEDİYE YENİ YERİNE TAŞINACAK

Menderes Türel'in, 2004-2009 yılları arasındaki görev süresinde yüzde 70'i tamamlanan, ancak daha sonra devam ettirilmeyen, Büyükşehir Belediyesi'nin Andızlı Mezarlığı yanındaki yeni hizmet binası tamamlanacak. 5 yıldır atıl vaziyette bekleyen binada çürümeler olduğunu, bazı malzemelerin çalındığını iddia eden Türel, 'kamu zararı' oluştuğu gerekçesiyle eski yönetim hakkında hukuki girişimde bulunacaklarını söyledi. Türel, geçmişte ihaleyi kazanan firmanın, binanın inşaatına 15 gün içinde yeniden başlayacağını ifade etti. Türel, belediyenin taşınmasının ardından boşalacak mevcut alan ile yıkılacak Atatürk Stadyumu'nun yerinin Kent Müzesi ve park olarak değerlendirileceğini ifade etti.

İŞTEN ÇIKARMALAR

CHP'li vekillerin, TBMM'de soru önergesi verdiği personel konusuna da değinen Türel, 2009'da taşeron çalışanlar dahil 4 bin 175 personeli bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 8 bin 642 çalışan ile devraldığını dile getirerek, "Biz bu yükle, bu belediyeyi idare edemeyiz. Kusura bakmayacaklar. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni bir istihdam kapısı değil, bir hizmet kapısı olarak planlayacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi yandaşlarımızın iş kapısı değil, ihtiyaç sahiplerinin iş kapısı olacaktır. O yüzden biz bu tabloyu düzelteceğiz." diye konuştu.

BELEDİYE BORÇLARI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni, ASAT'ınki hariç 1 milyar 271 milyon 647 bin 742 TL borçla devraldıklarını anlatan Türel, "ASAT'ın 499 milyon lira borcu var. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, ASAT ve şirketler dahil, devraldığımız toplam borcu 2 milyar 77 milyon 169 bin 850 TL" şeklinde konuştu. Türel, 2009'da devrettiği borcun ise 1 milyar 211 milyon 678 bin 836 lira olduğunu hatırlattı. Türel, belediye borçlarıyla ilgili, "Yaklaşık yüzde 80 artışla tarafımıza devroldu." ifadesini kullandı.

Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin son 5 yılda, iptal edilen projeler sebebiyle ödediği tazminat miktarının ise 114 milyon liranın üstünde olduğunun altını çizdi. Türel, belediyenin karşı olduğu icra miktarının 56 milyon 945 bin 715 TL olduğunu belirtti. Belediyenin, 2009-2014 arasındaki yeşil alan harcamasının ise 68 milyon lira olduğunu ifade eden Türel, aynı dönemde yatırıma 25 milyon lira ayıran belediyenin kültür sanat etkinlikleri için 50 milyon liranın üzerine harcama yaptığını kaydetti.

KONYAALTI SAHİLİ ÜCRETSİZ OLACAK

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplayan Menderes Türel, Konyaaltı sahili için Maliye Bakanlığı ile protokol imzalayacaklarını, belediye şirketi ANET tarafından işletmeyi düşündükleri sahile, vatandaşların kullanımı için 7 bin şezlong, 3 bin 500'er adet şemsiye ve sehpa koyacaklarını ve bunların ücretsiz olacağını söyledi.

AKSAV'LA YOLLAR AYRILIYOR

Menderes Türel, maddi durumunun iyi olmadığını iddia ettiği Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) hakkında 'vahim iddialar' bulunduğunu belirterek, bu nedenle yollarının ayrılacağını söyledi. Türel, 50 yıldır devam eden Altın Portakal Film Festivali'ni ise belediye şirketleriyle yürütebileceklerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar