Anayasa Mahkemesi, BDP’li milletvekilleri ile ilgili kararını verdi

Anayasa Mahkemesi, KCK davasından tutuklu bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan’ın bireysel başvurularını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Anayasa Mahkemesi, BDP’li milletvekilleri ile ilgili kararını verdi

Anayasa Mahkemesi, KCK davasından tutuklu bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan’ın bireysel başvurularını değerlendirdi. Mahkeme, Gülser ve Yıldırım’ın tutukluluklarının makul süreyi aştığına ve seçilme haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre yüksek mahkeme, Gülser ve Yıldırım’ın tutukluluklarının makul süreyi aştığı iddiası ile ilgili olarak anayasanın 67. maddesinin birinci fıkrası ile bağlantılı olarak 19. Maddesinin yedinci fıkrasının ihlal edildiğine karar verdi. Yine başvurucuların seçilme hakkının ihlal edildiği iddiası ile ilgili olarak anayasanın 19. Maddesinin yedinci fıkrası ile bağlantılı olarak 67. maddesinin birinci fıkrasının ihlal edildiğini bildiren yüksek mahkeme, başvuruculara 3 bin TL tazminat ödenmesine oy birliği ile karar verildi. CİHAN

Yorumlar