Amerikalı senatör danışmanları Kapadokya’da

Merkezi Amerika’da bulunan Pasifik Enstitüsü’nün organizesi ile 5 kişiden oluşan Amerikan senatörlerinin danışmanları Kapadokya’yı gezdi.

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı senatör danışmanları Kapadokya’da

Merkezi Amerika’da bulunan Pasifik Enstitüsü’nün organizesi ile 5 kişiden oluşan Amerikan senatörlerinin danışmanları Kapadokya’yı gezdi. Kapadokya’nın tarihi ve turistik merkezlerini gezen senatör danışmanları ilk kez geldikleri bölgeye hayran kaldıklarını söyledi.

    Merkezi Amerika’da bulunan Pasifica Enstitüsü Başkan Yardımcısı Atilla Kahveci’nin rehberliğinde Nevşehir’e gelen Sam Jammal, Cristina Villa, Stacey Leavandosky, Erin Ryan, Thomas Van Flein’den oluşan danışmanlar heyeti, sıcak hava balonu ile Aşk Vadisi, Güllüdere, Çavuşin, Paşabağ ve Devrent Vadisi'ni havadan izledi, cep telefonu ile Kapadokya manzarasının fotoğraflarını çekti. Rehber eşliğinde Göreme, Ürgüp, Zelve, Çavuşin, Uçhisar ve Avanos'daki tarihi ve turistik merkezleri de gezen heyet üyeleri, öğle yemeğini Avanos’ta bir restaurantta Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD) Genel Sekreteri Mustafa Sözduyar ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ile birlikte yedi. Cingil, danışman heyeti ile tanıştıktan sonra bölgenin özelliklerini anlattı. Başkanı olduğu Göreme’nin UNESCO tarafından Dünya Kültürel Miras listesine alınan özel bir yer olduğunu ve her yıl ortalama 2,5 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini kaydeden Cingil, Amerikalı heyet üyelerinin Türkiye, Ortadoğu ve Kapadokya konusundaki sorularını da yanıtladı.

    GESİAD Genel Sekreteri Mustafa Sözduyar ise bir sivil toplum kuruluşu olarak üyesi olan firmalarının özellikle yurt dışı ülkelerle ticaret yapmaları noktasında yönlendirme ve planlama yaptıklarını söyledi.
Nevşehirli firmaların son yıllarda ihracat atağına kalktığını kaydeden Sözduyar, “Avrupa ve Afrika ülkeleri ile ticaretimizi geliştirdik. Amerika ile de bu noktada çalışmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl işadamlarımız, bürokratlar ve sanayicilerden oluşan bir heyetle Amerika’ya geldik. Gezide Santa Fe ile Nevşehir Belediyemiz arasında kardeş kent anlaşması imzalandı. Bunu geliştirmek, karşılıklı ticaret olanakları oluşturmak istiyoruz. Bu noktada yardımlarınızı istiyoruz.” dedi.

    Merkezi Amerika’da bulunan Pasifica Enstitüsü Başkan Yardımcısı Atilla Kahveci burada verdiği bilgide anstitülerinin, Amerika’da farklı inanç ve kültür gruplarını buluşturan organizasyonlarının kültürler arası anlayış, dayanışma ve barışın gelişmesine yönelik çalışmalar yaptığını söyledi. Bu organizasyonlar kapsamında insanları Türkiye’ye de getirdiklerini kaydeden Kahveci, bu yöntemle ülkemizin Amerika’da tanınmasına katkıda bulunduklarını söyledi.

    Amerikalı senatör danışmanları ise “Burada belediye başkanı ve önemli bir sivil toplum kuruluşunun yetkilileri ile buluşmaktan, karşılıklı fikir alış verişinde bulunmaktan son derece memnun olduk. Burada Türk misafirperverliğini gördük. Ayrıca Kapadokya’yı çok muhteşem ve ilginç bir bölge olarak gördük. Bölge turları ile ilgili fotoğrafları sanal ortamda da yayımlayacağız. Kapadokya’ya gelmeden önce böyle bir ortamla karşılaşacağımızı tahmin bile etmiyorduk. Buraya gelmekten dolayı çok mutlu olduk.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar