Amasya Üniversitesi’nden öğrencilerine sosyal sorumluluk projesi

Amasya Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı ‘Gönüllü Elmalar’ projesinin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Amasya Üniversitesi’nden öğrencilerine sosyal sorumluluk projesi

Amasya Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı ‘Gönüllü Elmalar’ projesinin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dezavantajlı grupların sosyalleşmesini amaçlayan ve yaklaşık bir ay önce çalışmalarına başlanan projede, üniversite öğrencilerinin topluma karşı sosyal sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerine yardımcı olmak, duyarlılık ve farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor. Gönüllü Elmalar Projesi Koordinatörü Derya Piroğlu, 2013-2014 akademik yılı 2. döneminin başlamasıyla birlikte proje çalışmalara hız verileceğini söyledi. Proje Koordinatörü Derya Piroğlu, ''Projemizin başladığı bir aylık süreç içerisinde tanıtımını yaptık ve öğrencilerimizin gelmesiyle beraber gönüllülerimizi belirleyip eğitimlere başlayacağız. Gönüllülük bilincinin nasıl artırılacağıyla ilgili bir proje olan çalışmalarımızda öğrenci katılımının üst seviyede olması en büyük temennimiz.'' dedi.

GÖNÜLLÜ ELMALAR PROJESİ NEDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ülke genelinde uygulanmak üzere üniversitelerin başvurabileceği ve üniversite rektörlüklerinin proje yürütücüsü olarak proje teklifinde bulunabildiği 2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı başlığı altında proje teklif çağrısını başlattı. Rektörlüklerin projenin asıl sorumlusu olmakla birlikte sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sanayi bölgesi yönetimleriyle işbirliği de yapabildikleri ve gönüllülük esasına dayanan ‘Gönüllü Elmalar’ projesi sadece üniversiteler için açılan bir program ve projesi kabul edilen 34 üniversite arasında Amasya Üniversitesi de bulunuyor. Gönüllü Elmalar projesiyle sosyal yaşamın dışına itilmiş gençlerin sosyal uyumunun desteklenmesi ve sosyal yapının organik bir parçası haline getirilmesi ile gönüllü çalışmaların teşvik edilerek gönüllülük bilincinin arttırılması hedefleniyor.
CİHAN

Yorumlar