AKSİAD heyeti Moritanya’da temaslarda bulundu

Konya'nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) üyesi bir grup işadamı, Kuzeybatı Afrika ülkelerinden Moritanya'ya 5 günlük iş gezisi düzenledi.Moritanya'ya 50 derece sıcaklıkta iniş yapan...

Google Haberlere Abone ol
AKSİAD heyeti Moritanya’da temaslarda bulundu

Konya'nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) üyesi bir grup işadamı, Kuzeybatı Afrika ülkelerinden Moritanya'ya 5 günlük iş gezisi düzenledi.

Moritanya'ya 50 derece sıcaklıkta iniş yapan Akşehirli işadamlarını, Burç Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zekeriya Özyürek ve Türk okullarında çalışan öğretmenler karşıladı. Moritanya’nın ilk yerleşim yeri olan Jingty şehrinde içinde İmam Gazali’nin el yazması Kur-an’ı Kerimi'nin bulunduğu mescidi gezen işadamları, Terjit, Atar, bölgelerinde ülkenin birçok tarihi ve turistik bölgelerini ziyaret etti. Burç Eğitim Kurumlarına ait okullarda incelemelerde bulunan Akşehirli işadamları ayrıca yapımı devam eden ve yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan bir imam hatip lisesinin inşaatında yetkililerden bilgi aldı.

Moritanya'nın değişik bölgelerinden kanaat önderleri ve islam âlimleriyle de görüşen heyet, Kadiri Şeyhi Zaviye-el Feth’in evine misafir oldu. Şeyh Zaviye-el Feth Türk okullarının yaptığı hizmetlerden çok memnun olduğunu dile getirdi. Heyet, Moritanya-Türkiye İşadamları Derneği Başkanı Moutal Minih ile de bir akşam yemeğinde buluştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Moritanya'lı işadamı Moutal Minih, ülkesinde maden, mobilya, inşaat ve restaurant sektörlerinde faaliyet gösteren Türk işadamlarının olduğunu fakat daha fazla yatırım beklediklerini kaydetti. AKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Halil Özcan, Dünya'nın değişik bölgelerine yapılan iş gezilerinin işadamları adına ufuk açıcı olduğunu kaydetti. Bir başka iş adamı Şükrü İnan ''Geziler vesilesiyle ülkemizin ve yaşadığımız bölgenin, Dünya'daki durumunu daha net görmüş oluyoruz. Afrika pazarında Türk işadamları için birçok sektörde yatırım imkânları bulunuyor. Yıllar önce oralara gitmiş ve ülke insanları tarafından sevilmiş Türk eğitimciler her şeyi ile yatırımcılara rehberlik yapabiliyorlar. Bu durum yatırımcı için çok büyük bir avantaj'' ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar