Akaryakıt istasyonunda 1 milyon 317 bin TL’lik kaçakçılık iddiası

Malatya’da kayıt dışı satış yapıldığı iddiaları çerçevesinde bir akaryakıt istasyonunda yapılan incelemede yakıt pompası ile EPDK otomasyon sistemi ara birimi devre dışı bırakılarak kaçak satış yapıldığı belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt istasyonunda 1 milyon 317 bin TL’lik kaçakçılık iddiası

Malatya’da kayıt dışı satış yapıldığı iddiaları çerçevesinde bir akaryakıt istasyonunda yapılan incelemede yakıt pompası ile EPDK otomasyon sistemi ara birimi devre dışı bırakılarak kaçak satış yapıldığı belirlendi. Bu yöntemle 270 bin 131 litrelik kaçak akaryakıtın satılarak 1 milyon 317 bin TL’lik haksız kazanç sağlandığı tespit edildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından kayıt dışı satış yapıldığı iddiasıyla bir akaryakıt istasyonunda inceleme yapıldı. Yapılan incelemede akaryakıt satış pompaları ile EPDK otomasyon sistemi ara birim ünitelerinin devre dışı bırakılarak kayıt dışı satış yapıldığı belirlendi. Akaryakıt tanklarından birinde otomasyona bağlı düzeneğin sabitlendiği, bu şekilde tank stokunun aynı tutulduğu ortaya çıktı. İstasyonda ayrıca yakıt tanklarına plastik hortumlarla bağlı halde bin litrelik harici seyyar fiber tank bulundu. Bunu besleyen bir dinamo tespit edildi. Hukuka aykırılıklar nedeniyle istasyondaki iki satış pompası ile 1 numaralı tankın kapağı mühürlendi. Yasadışı satışta kullanılan düzeneğe de el konuldu.

Kayıtlarda yapılan analizler sonucu 1 milyon 317 TL değerinde toplam 270 bin 131 litre menşei belirlenemeyen akaryakıtın kaçak olarak satıldığı ortaya konuldu. Firma hakkında kaçakçılık iddiasıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. CİHAN

Yorumlar