Ak Parti'li Vekil'e ‘Barış’ tepkisi

Muş’un Konukbekler beldesinde Bingöl ve Civak aileleri arasında çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği kan davasının 20 gün içinde barışla sonuçlandırılmasına katkı sunmadığı gerekçesiyle AK Parti Muş Milletvekilli Faruk Işık’a...

Google Haberlere Abone ol
Ak Parti'li Vekil'e ‘Barış’ tepkisi

Muş’un Konukbekler beldesinde Bingöl ve Civak aileleri arasında çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği kan davasının 20 gün içinde barışla sonuçlandırılmasına katkı sunmadığı gerekçesiyle AK Parti Muş Milletvekilli Faruk Işık’a tepki gösterildi. Aile büyükleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle 20 günde kan davası barışla sonuçlandırılmış ve her iki aile mensupları Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış için yemin etmişti.

Kan davasına hiçbir şekilde müdahale etmeyip ne baş sağlığı ne de barış töreni ile ilgilenmediği gerekçesiyle Konukbekler beldesine bağlı Yeroluk ve Körpeağaç köy sakinleri AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık’ın, kanaat önderlerine yönelik yaptığı açıklamayı ise kınadıklarını söyledi.

    Işık’ın aynı köylü olmasına rağmen hiçbir şekilde bölge halkı ile iletişim kurmayıp birde barışa katkı sunan kanaat önderlerini eleştirmesine tepki gösteren Yeroluk Mahallesi Muhtarı Seyithan Kotan, şunları söyledi: “Milletvekilinin barış ile ilgili hiçbir desteği olmamıştır. Kimseyi aramamış, kimsenin sorununa çözüm bulmamasıyla birlikte sorunlara çözüm bulmamıştır ve buralara gelip de gitmemiştir. Bölgemizdeki kanaat önderleri ile barışımız yapılmıştır. Aslında onun bunları yapması gerekiyordu ve kanaat önderleri ile görüşmesi gerekiyordu ama maalesef hiçbir şekilde ne katkısı ne de bir faydası dokunmamıştır."

HABERİN KEYWORDLERİ: Muş, Konukbekler Beldesi, Yeroluk, Körpeağaç, Ak Parti mUş Milletvekili Faruk Işık, Civak ve Bingöl aileleri, kan davası, barış CİHAN

Yorumlar