AK Parti adayı mührünü kaydırdı, yeni oy pusulası verilmedi

Eskişehir'de yerel seçimlerde yaşanan ilginç olaylar dikkat çekti. AK Parti Eskişehir adayı Harun Karacan, oy kullanırken mührünü taşırdı, yeni oy pusulası talebi ise kabul edilmedi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti adayı mührünü kaydırdı, yeni oy pusulası verilmedi

Eskişehir'de yerel seçimlerde yaşanan ilginç olaylar dikkat çekti. AK Parti Eskişehir adayı Harun Karacan, oy kullanırken mührünü taşırdı, yeni oy pusulası talebi ise kabul edilmedi. CHP adayı Yılmaz Büyükerşen ise oyunu mürekkepler başka yere yapışmasın diye mührü üfleyerek kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın talebi üzerine AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Harun Karacan'ın oy kullandığı sırada mührü kaydırması üzerine yeniden oy pusulası istedi, ancak Karacan'ın bu talebi kabul edilmedi. Karacan ailesiyle birlikte ETİ Sosyal Bilimler Lisesi 1342 nolu sandıkta kullandı. Karacan, oy kullandığı esnada mührü kaydırması üzerine seçim görevlilerinden yeniden oy kullanmak için oy pusulası istedi. Karacan, sandık görevlilerinden "Mührü kaydırdım. Yeniden oy pusulası verir misiniz?" dedi. Ancak görevliler yasa müsait olmadığı gerekçesiyle Karacan'a ikinci kez oy pusulası vermedi. Bunun üzerine Karacan, kaydırdığı mühürlü oy pusulası ile oyunu kullandı. Karacan, oyunu kullandıktan sonra "İnşallah bundaki seçimlerde bunlar olmaz." dedi.

Bu arada, Karacan'ın, giriş izinleri olmamasına rağmen korumalarıyla birlikte oyların kullanıldığı bazı okullarda sandıkları gezmesi dikkat çekti. Bu durum tepki gördü.

BÜYÜKERŞEN OYUNU ÜFLEYEREK KULLANDI

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise mürekkebin karışmaması ve hızlı kuruması için mührü bastıktan sonra bir süre üfledi. Büyükerşen, "Mührü bastıktan sonra pusulaların üçü birbirini boyayabilir. Bu nedenle her mührü bastıktan sonra kuruması için üzerinden biraz üfledim." dedi.

CHP Eskişehir Merkez Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt da merkez ilçe Tepebaşı'nda oturduğu için oyunu aday olduğu Odunpazarı yerine Tepebaşı'nda kullandı.

ATATÜRK LİSESİ'NDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇİN HAZIRLANAN OY PUSULALARI MÜHÜRSÜZ ÇIKTI

Merkez Odunpazarı Atatürk Lisesi'nde kullanılan oylarda, Büyükşehir Belediyesi için hazırlanan oy pusulalarının arkasının mühürsüz olduğu fark edildi. Siyasi partilerin görevlendiği müşahitler ve vatandaşlar duruma itiraz etti. Tutanak tutulma işlemlerinin engellenmeye çalışılmasına rağmen itirazlar kabul edilerek olayla ilgili tutanak tutuldu.

SEÇMENE YARDIM BAHANESİYLE AMPULÜ GÖSTERİP MÜHRÜ 'BURAYA BASIN' YÖNLENDİRMESİ

Yine Merkez Odunpazarı Porsuk İlköğretim Okulu'ndaki 1255 nolu sandık görevlisi, oy kullanmaya gelen vatandaşlara yardımcı olma bahanesi ile AK Parti'nin ambleminin bulunduğu ampulü gösterip, 'Buraya basacan mührü' diyerek seçmenleri yönlendirmeye çalışması tepki topladı. Vatandaşların şikayeti üzerini müşahitler duruma müdahale ederek tutanak tuttu.

Merkez Tepebaşı İlçesi Eski Bağlar Mahallesi'ndeki oy kullanma işlemlerinin yapıldığı bazı okullarda ise sandık müşahitlerine "Gidin sayım yapılırken gelin" şeklinde okuldan uzaklaştırılmaları yönünde baskı yapıldığı ortaya çıktı.

TUNALI VE ÜLKÜ OKULUNDA SEÇMENLER SANDIK BAŞINA TELEFONLARLA GİRDİ

Odunpazarı Tunalı İlköğretim Okulu ile Tepebaşı'ndaki Ülkü İlköğretim Okulu içerisinde ise seçmenlere yönelik güvenlik, telefon ve kamera araması yapılmadı. Oy kullanılırken içeride fotoğraf çekildi, ancak bunu yapanlar görevlilerce uyarılmadı. Ülkü İlköğretim Okulu'nda seçmenler cep telefonu ile sandık başında oy kullandı. Sandık başındayken cep telefonu çalan seçmenlere bile uyarı yapılmadı. Ancak aynı okulda, yanlarında getirdikleri kendi kalemleriyle oy kullandıklarına dair imzayı atmak isteyen seçmenlere ise kanuna aykırı olduğu gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

“OYUNU KULLANSIN SONRA YAKALAYIN”

Öte yandan Eskişehir’de hakkında yakalama kararı bulunan bir kişi oy kullanmak için geldiği okulda sandık başında yakalandı. Durum okulda görevli polis ekiplerince telsiz anonsu ile amirlere iletildi. Amirler, “Şahsın oy kullanmasına izin verin. Ancak oy kullandıktan sonra yakalayın” talimatını verdi. Bunun üzerine söz konusu şahıs oyunu kullandıktan sonra polis ekiplerince yakalanarak adli makamlara teslim edildi. CİHAN

Yorumlar