Afyon'da engelliler oylarını sandık başına gitmeden kullandı

Afyonkarahisar’da bazı engelli vatandaşlar oy pusulalarını sandık başına gitmeden kullanabildi.

Google Haberlere Abone ol
Afyon'da engelliler oylarını sandık başına gitmeden kullandı

Afyonkarahisar’da bazı engelli vatandaşlar oy pusulalarını sandık başına gitmeden kullanabildi.

Merkezdeki Şemsettin Karahisari Ortaokulu'na giden engelli vatandaş Mahmut Öztürk, oturduğu akülü aracı ile oy kullanacağı sandığa gidemeyince, sandık başkanı ve görevliler oy pusulasını Öztürk’e getirerek kullanmasına yardımcı oldu. Görevlilerin yardımı ile belediye başkanlığı, belediye meclis ve il genel meclisi üyeliği ile mahalle muhtarlığı oyunu kullanan Öztürk, görevlilere oy kullanma işleminde kendilerine sağladığı yardım için teşekkür etti. Engelli olduğunu daha önceden görevlilere bildirdiğini dile getiren Öztürk, “1090 numaralı sandıkta oy kullanacaktır denildi. Ancak yukarı çıkmam zor olacaktı, ben de oyumu burada kullandım.” dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, en temel anayasal haklardan ve vatandaşlık görevi sayılan oy kullanma işleminin tüm insanlar için geçerli olduğunu söyledi. Arslan, ancak sağlık durumlarından dolayı yatağa bağımlı hastaların talepleri doğrultusunda bu isteklerini Afyonkarahisar Devlet Hastanesi olarak yerine getirdiklerini dile getirdi. Yerel seçimlerde oy kullanmak isteyen hasta ve hasta yakınlarının Evde Sağlık Hizmetlerine başvurduklarını ve kendilerine bugün için randevu verildiğini ifade eden Arslan, “Oy kullanmak isteyen yatalak pozisyonda olan hastalarımızın verilen randevu saatinde görevli sağlık personeli vasıtasıyla evlerinden alınarak oy kullanacakları sandığa ulaşımları sağlamış ve oy kullandıktan sonra da tekrar evlerine nakilleri yapılmıştır." şeklinde bilgi verdi.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Afyonkarahisar’da sandık başında çeşitli suçlardan aranan 15 kişi gözaltına alındı. Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde başlayan oy verme işlerimi sırasında sandığa giden bazı vatandaşlar polis şokuyla karşılaştı. Çeşitli suçlardan aranan kişiler sandık kurulu başkanları tarafından hemen polise bildirildi. Salonda görevli polisler sandık başına gelerek ilgili şahısları gözaltına aldı, haklarında adli işlem başlattı. CİHAN

Yorumlar