Afrika’nın kalbinden Gaziantep’e iş teklifi

Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ceaser Kayizari, Gaziantepli işadamlarını Ruanda’da ticaret ve yatırım yapmaya davet etti. Kayizari ve Ticaret Ataşesi Vivian Kayitesi, Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret ederek GTO Yönetim Kurulu Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Afrika’nın kalbinden Gaziantep’e iş teklifi

Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ceaser Kayizari, Gaziantepli işadamlarını Ruanda’da ticaret ve yatırım yapmaya davet etti.

Kayizari ve Ticaret Ataşesi Vivian Kayitesi, Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret ederek GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık ile Afrika pazarı için yapılacak iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. 'Gaziantepli yatırımcıların bizi Afrika’daki iş ortağı olarak görmesini isteriz' diyen Büyükelçi Kayizari, Afrika pazarına girmek istiyorsanız Ruanda’nın stratejik konumunu göz ardı etmeyin çağrısında bulundu. Ruanda’nın küçük ama aktif bir ülke olduğunu belirten Kayizari, “Ruanda adeta Afrika'nın kalbi. Etrafımızda 200 milyon nüfus var ve Afrika’nın en güvenli ülkesiyiz. Doğu Afrika’da Avrupa Birliği benzeri bir politik birliğe doğru gidiliyor. Şu an insanların ve malların serbest dolaşımı başlamış durumda. Bu fırsatları değerlendirin.” şeklinde konuştu.

Ruanda’da ile nasıl iş yapılacağı konusunda bilgiler veren Ticaret Ataşesi Vivian Kayitesi de Ruanda’da iş kurmanın çok kolay olduğunu, 6 saat içerisinde tüm işlemlerin tamamlanabileceğini kaydetti. Kayitesi, “Bir Ruandalıyla ortaklık yapmadan iş yapabilirsiniz. Dünyanın en kolay iş kurulan 32. ülkesiyiz. İş kurmak 6 saat içerisinde hatta internet üzerinden bile mümkün.” şeklinde konuştu. Ruanda’daki sektörel iş olanakları ile ilgili de bilgi veren Kayitesi, Ruanda’nın çay ve kahve ihracatçısı olduğunu ancak bu ürünlere katma değer katmak istediklerini ve işlme ve ambalaj konusunda yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Bartık ise, "Gaziantepli girişimcilerimizin gelecek vaat eden Afrika pazarını değerlendirmemesi mümkün değil. Girişimcilerimizin yatırım kararı verebilmesi için öncelikle karşılıklı ticari ilişkilerimizi güçlendirmemiz gerekir. Önce ticaret ardından yatırım. Gaziantep girişimcilerin Ruanda’yı keşfetmesi için öncelikle ürün satması gerek, bu anlamda işbirliklerine hazırız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar