Afganistan’daki saldırıda ölen Halil Gül’ün eşi: Ramazan Bayramı'na dönecekti

Afganistan’da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 3 Türk’ten biri olan Halil Gül’ün Kayseri’deki evinde yas hakim. Acılı eş Gülsen Gül, kocasının ailesi için çalışmaya Afganistan'a gittiğini belirterek “Ramazan Bayramı’nda...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’daki saldırıda ölen Halil Gül’ün eşi: Ramazan Bayramı'na dönecekti

Afganistan’da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 3 Türk’ten biri olan Halil Gül’ün Kayseri’deki evinde yas hakim. Acılı eş Gülsen Gül, kocasının ailesi için çalışmaya Afganistan'a gittiğini belirterek “Ramazan Bayramı’nda dönecekti.” dedi.

Afganistan’ın Nangarhar şehrine usta başı olarak çalışmaya giden ve düzenlenen intihar saldırısında ölen Kayserili 51 yaşındaki Halil Gül'ün cenazesi henüz Türkiye'ye gelmedi. Evli ve 7 çocuk sahibi olan Gül,’ün Bünyan ilçesi Karatay Mahallesi’ndeki evinde matem hakim. Ölüm haberini alan mahalle sakinleri Gül’ün evine akın etti. Acılı eş Gülsen Gül ve anne Şerife Gül ile çocuklarını, komşuları teskin etmeye çalışıyor. Kocasının kendileri için yabancı ülkelere çalışmaya gittiğini belirten Gülsen Gül, “Afganistan’daki işleri Ramazan Bayramı öncesi bitiyordu. Daha sonra bağlı bulunduğu şirket Irak’a taşınıyordu ve onlarla oraya gidecekti. Bayram’da burada olacaktı. 7 tane çocuğumuz vardı, bizim için can verdi orada.” diye konuştu.

Halil Gül’ün ağabeyi Atıf Gül de, kardeşinin bugüne kadar Rusya, Cezayir, Dubai, Arabistan, İsrail ve Libya başta olmak üzere çok sayıda ülkeye inşaatlarda çalışmak için gittiğini söyledi. En son Miraç Kandili gecesi telefonla konuştuklarını belirten ağabey Gül, “Kayseri merkezden ev almak için para biriktiriyordu. Bir taraftan da en küçük oğlu ve kızını okutmak için çalışıyordu.” şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarı Dilaver Ördek de, geçim derdi için mahallede çok sayıda kişinin yabancı ülkelere çalışmaya gittiğini belirterek, "Halil Gül ile en son 4 ay önce evinde görüştük. Biraz borcu vardı. Yoksa gitmezdi" dedi.

Afganistan’ın Türkiye Konsolosluğu'ndan aileye verilen bilgiye göre, cenazenin oradaki işlemlerin ardından en erken yarın yani çarşamba günü Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar