ADD Bandırma Şubesi bayrak indirme olayını kınadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, Diyarbakır’da meydana gelen bayrak indirme olayı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’deki tüm ADD şubelerinde aynı anda okunan basın bildirisiyle eylem...

Google Haberlere Abone ol
ADD Bandırma Şubesi bayrak indirme olayını kınadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, Diyarbakır’da meydana gelen bayrak indirme olayı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’deki tüm ADD şubelerinde aynı anda okunan basın bildirisiyle eylem protesto edilerek failleri kınandı. ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar şunları söyledi; "Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil eden bayrağımıza yapılan saldırı devletimize ve milletimize yapılmıştır. Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir. Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir. Bugün Başbakan ve Hükümet, değil bu saldırıları önlemek, bu saldırıların tek nedenidir. Çünkü, 2011 genel seçimleri öncesinde başlayıp bugünlerde kadar siyasi iktidarın inisiyatifi ile yürütülen ‘’Yeni’’ Anayasa ve ‘’Açılım’’ politikaları, demokrasinin gereği olmanın çok ötesinde, ABD ­– AKP – BDP – PKK – İmralı inisiyatifinin hayata geçirilmesine yöneliktir ve amacının vatanın bütünlüğünü bozmak olduğu bugün artık tüm Türk halkı tarafından bilinmektedir. 12 yıllık siyasi iktidarın açılım politikaları bugün bayrağımızın indirildiği bir noktaya taşınmış bulunuyor. ABD ve AB’nin planlarında taşeronluk yapanların eninde sonunda ülkemize dayattıkları acı gerçek budur. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir."diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar