Adana Barosu seçimlerinde Meslekte Hizmet Grubu adayını açıkladı

Adana Barosu’nun sonbaharda yapılacak seçimlerinde avukat Zehra Bulut, Meslekte Hizmet Grubu’nda adaylığını açıkladı. Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda Adana Barosu’nun eski başkanlarından İbrahim Gazioğlu, Necati Erdem ve çok...

Google Haberlere Abone ol
Adana Barosu seçimlerinde Meslekte Hizmet Grubu adayını açıkladı

Adana Barosu’nun sonbaharda yapılacak seçimlerinde avukat Zehra Bulut, Meslekte Hizmet Grubu’nda adaylığını açıkladı. Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda Adana Barosu’nun eski başkanlarından İbrahim Gazioğlu, Necati Erdem ve çok sayıda avukatın katıldığı toplantıda konuşan Bulut, son 25 yılda meslekleri ve baronun yapısının çok değiştiğini söyledi.

Ülkede 104 hukuk fakültesinden her yıl ortalama 8 bin civarında avukatın mezun olduğunu belirten Bulut, yargı bağımsızlığını zedeleyici gelişmeler sonucu avukatlık mesleğinin giderek değer kaybettiğini vurguladı. Avukatlığın küreselleşmenin etkisiyle gelişen uluslararası sözleşmeler hukuku çerçevesinde, klasik hukukçu kimliğinden uzaklaşarak hukuk danışmanlığına dönüştüğünü anlatan Bulut, bu sosyo-ekonomik değişim ve dönüşümler karşısında baroların sorunlara somut çözüm üretme sorumluluğunun arttığını kaydetti.

Toplumsal mutabakata, ortak akla ihtiyaç en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde ülkenin zirvesindeki kurum ve kuruluşlarda yaşanan siyasi gerilime dikkat çeken Zehra Bulut, toplumun tüm katmanlarında ‘uzlaşmaz, kendi gibi düşünmeyenlere’ tahammül edemeyen, çatışmaya dönüştüren hoşgörüsüz bir üslubu izlediklerini ifade etti. Türkiye’de hukuk reformu gereksinimine işaret eden Bulut, üye sayısı 2 bine ulaşan Türkiye’nin 6. büyük barosu olan Adana Barosu’na önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Bulut, şöyle devam etti: “Bugün ihtiyacın çok ötesinde hukuk fakültesinin açılmış olması nedeniyle avukat sayısı artmış. İş alanı daralmış, meslekte nitelik kaybı baş göstermiştir. Daha önce avukatlar tarafından yürütülen çekişmesiz yargı işleri muhasebeciler, noterler tarafından yapılmakta, belli miktara kadar alacak tahsilinin noterler tarafından yapılması hedeflenmektedir. Arabuluculuk kurumunda taraf vekilliğinin avukatlar dışında işleyeceğini göz önünde bulundurduğumuzda mesleğimizin büyük kan kaybettiği gözler önündedir.”

Ülkenin başka il ve ilçelerinde adalet sarayları hizmete girerken, Adana’da halen ek binalarla geçici çözümlerle mesleği icra etmek zorunda kaldıklarını açıklayan Bulut, "Avukatlık kutsal bir meslektir. Mesleğimizin kutsallığına yakışır şekilde hareket etmediğimiz sürece, toplum nazarında da saygınlık bekleyemeyiz. Adaletsiz millet ve devlet; avukatsız da adalet olmaz. Tüm bu ağır sorunları çözmek amacıyla sizden alacağımız güç ve destekle; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, cumhuriyetin temel ilkeleri, hukuk devleti ilkesi ve evrensel hukuk kriterlerine uygun bir yasalaşma süreci izlenmesinin takipçisi olacağız." diye konuştu.

Avukatlara, baroya, mesleğin saygınlığına yöneltilen tavır ve davranışlara karşı dik duracaklarının altını çizen Bulut, avukatların mesleki gelişimlerini teşvik edecek ve sağlayacak her türlü tedbiri alacaklarını duyurdu. Bulut, bütün sorunları bilerek ve avukatlık mesleğinin saygınlığını arttırmak için Adana Barosu’nun 28. dönem başkan adayı olduğunu sözlerine ekledi CİHAN

Yorumlar