Acıpayam'da öğrencilere sınav öncesi motivasyon semineri düzenlendi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Körfez Dershanesi tarafından, YGS'ye sayılı günler kala öğrenci ve velilere motivasyon semineri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Acıpayam'da öğrencilere sınav öncesi motivasyon semineri düzenlendi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Körfez Dershanesi tarafından, YGS'ye sayılı günler kala öğrenci ve velilere motivasyon semineri düzenlendi. Talip Özkan Sanat Merkezi'ndeki semineri veren Şifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog Dr. Fatih Kalkınç, ilk bölümü öğrencilere ve ikinci bölümü ailelere ayırdı. Öğrencilere sınav öncesi dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgilendirip başarının ipuçlarını verirken ailenin, çocuğun başarısına yüzde 100 etkisi olduğundan bahsetti. Ayrıca çeşitli dikkat ölçme gösterileri de yaptı.

Dr. Kalkınç, öğrencilere çalışırken sadece derse odaklanmaları gerektiğini belirterek, "Başarı, tek iş yapılarak sağlanır. Eğer ders çalışacaksanız sadece onu yapın. Çalışma odanızda kesinlikle televizyon, bilgisayar ve telefon olmasın, hattâ odanız sade olsun. Ders çalıştığınız masa aydınlık olsa yeter. Yine ders çalıştıktan sonra başka bir iş yapmadan yatın ve sabah kalktığınızda 20 dakika tekrar yapın. Bunu 22 gün boyunca tekrarlayın. Kesinlikle başarılı olacaksınız." dedi. Bunun yanısıra teknolojinin esiri olmanın önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Kalkınç, "Öğrencilere en büyük tavsiyem, düzenli bir uyku ve cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojik aletlerin kullanımını azaltarak, düzenli olarak mutlaka kitap okumaktır. Başarılı olmak istiyorsanız, bunlar kaçınılmaz prensibiniz olmalıdır." şeklinde konuştu.

Seminerin ikinci bölümünü aileye ayıran Fatih Kalkınç, günümüzde en büyük hastalığın televizyon olduğunu vurgulayarak, "İnsan duyduğunu değil, gördüğünü yapar. Çocuklara 0–2 yaş arası kesinlikle televizyon izletmeyin; 2 yaşından sonra ise günlük 1,5 saati geçmesin. Çocukların beyinleri, yaşamın ilk üç yılında inanılmaz bir hızla gelişir. Yalnızca ilk yılın sonunda üç katına ulaşır. Televizyon, 2 yaş altı çocuklarda konuşma becerisini zedeleyip iletişim, öğrenme ve konsantrasyonu olumsuz etkiler, dikkat dağınıklığına yol açar. Çocukların zihinsel gelişimi için sabahları bal, pekmez ve üzüm yedirin." dedi. Çocukların başarısında ebeveynin yüzde 100 etkili olduğuna da değinerek, "Çocuklarımız oyunu da hak eder. Evde 4 saat ders çalışan öğrenciye kıyasla dışarıda 1 saat oyun oynayıp 3 saat ders çalışan öğrenci daha başarılı olur ama bilgisayar başındaki oyun değil. Ayrıca çocuklarınıza, üniversiteyi kazanana kadar cep telefonu almayın. Cep telefonu çok zararlı. Telefon, başarıyı en fazla etkileyen unsurlardan biri. Ayrıca sağlıklı ve mutlu bir ailede yetişen 20 çocuktan 19'u başarılı olur. Bu yüzden aile mutluluğu çok önemli." diye konuştu.

Seminerin sonunda Körfez Dershanesi Müdürü Ünal Üsgelen, Dr. Kalkınç'a teşekkür etti. Üsgelen, öğrencilerinin geçen yıl olduğu gibi iyi sonuçlar alacağından ümitli olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar