Acil doktoru ve sağlık personeli görev başında darp edildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde görev yapan doktor ve sağlık personeli, hasta yakını tarafından darp edildi. Darp edilme anları, hastanede bulunan güvenlik kameralarınca kaydedildi.Devlet Hastanesi...

Google Haberlere Abone ol
Acil doktoru ve sağlık personeli görev başında darp edildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde görev yapan doktor ve sağlık personeli, hasta yakını tarafından darp edildi. Darp edilme anları, hastanede bulunan güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde çalışan Dr. Erkan Erol ve Sağlık Personeli Selçuk Çalışkan, hasta yakınları tarafından darp edildi. Kameraların kaydettiği görüntülerde, acil servise gelen hasta yakınının, Dr. Erkan Erol’un kendileriyle değil başka bir hasta ile ilgilendiğini ileri sürerek doktora fiziki olarak saldırmaya başlaması yer alıyor. Bir sağlık personeli ve acil servis doktoruna tekme ve yumruk atan hasta yakını, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından güçlükle dışarıya çıkarılıyor.

Yaşanan olay karşısında sessiz kalmayan Bodrum Devlet Hastanesi çalışanları, bugün hastane bahçesinde bir basın açıklaması düzenledi. Kardiyoloji Uzmanı Fikret Acar, meslektaşlarının darp edilmesini kınadıklarını ifade etti. Acar, şöyle dedi: “Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hem sıklığı hem de dozu giderek artmaktadır. Sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları, bu şiddetin aktörleridir ancak en büyük sorumlu bu şiddeti doğuran sağlık sistemdir. 24.04.2014 günü acil serviste iki meslektaşımız hasta yakınları tarafından darp edildi. O esnada genel durumu kötü olan, ölmek üzere olan bir başka hastayla ilgilenmek zorunda olan iki meslektaşımız, hiçbir acil hastalığı olmayan, ve diğer hekim tarafından muayenesi yapılıp tetkik isteminde bulunulmuş bir hastanın yakınları tarafından kendileriyle ilgilenilmediği bahanesiyle önce sözel daha sonra fiziki saldırıya uğradı. Arkadaşlarımız darp edildi ve işlerini yapamayacak hale geldiler. Ölmek üzere olan diğer hastanın yardım almasını engellediler. Hangi vicdan bunu nasıl izah eder bilemiyoruz.

Bir an önce Sağlık Bakanlığı'nın, sağlık çalışanlarını hedef gösteren üslubundan vazgeçmesi gerekiyor. Acil servise hastaları aciliyetlerine göre ayıracak fiziki düzenleme ve triyaj sisteminin getirilmesi gerekiyor. Acil servise etkin bir güvenlik sistemi kurulması gerekiyor. Şiddet gösteren kişilerin bir daha böyle bir şeyi akıllarına dahi getiremeyecekleri şekilde cezalandırılmaları gerekiyor. Bu olayın takipçisiyiz çünkü sağlıklı bir ortamda sağlık hizmeti vermek istiyoruz. İşimizi ve hastalarımızı seviyoruz.”

MÜDAHALE YAPILAN DİĞER HASTA HAYATINI KAYBETTİ

Darp edilen doktor Erkan Erol, hayati tehlikesi olan bir hastaya müdahale ettiği anda sözlü tacizle karşılaştığını ifade ederek, "112 acil servisin doktoru hastaya müdahale ettiği halde beni taciz ettiler. Ben hayati tehlikesi olan bir hastayla ilgileniyordum. Ne olduğunu anlamadan bir anda bana tacizde bulunmaya başladılar." dedi.

Sağlık personeli Selçuk Çalışkan ise durumu çok kötü olan bir hastaya müdahale anında engellendiklerini belirterek, "İşin tehdit, hakaret ve darp boyutundan ziyade bizim en çok üzüldüğümüz nokta, durumu kötü olan hastanın 3 gün sonra hayatını kaybetmesi. Allah yakınlarına sabır versin. Biz işimizi yaparken engellendik." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar