70 Yaşında YGS'ye Girdi

Bursa'da 70 yaşındaki Bayram Ali Çelebi Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na girdi.

Google Haberlere Abone ol
70 Yaşında YGS'ye Girdi

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde 70 yaşındaki Bayram Ali Çelebi Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdi.

SINAV İÇİN İNEGÖL'Ü SEÇTİ

İnegöl'de 6 bin talebe YGS'de ter döktü. Sınava giren öğrenciler içinde ise dikkati 70 yaşındaki Bayram Ali Çelebi çekti. Esnaf bulunan Çelebi, Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde yaşadığını fakat işleriyle ilgili İnegöl'e geleceği için İmtihan noktayı şekilde bu ilçeyi tercih ettiğini açıkladı.

'BEŞİKTEN MEZARA İLİM TAHSİL ETMEK LAZIM'

Sınavının iyi geçtiğini belirten Çelebi, 'İlk defa YGS'ye girdim. Beşikten mezara kadar ilim öğrenim etmek lazım. Hadisi Şerif, 'eğer ömrünüzde son yarım saati dahi olsa yaşıyorsanız, ilim öğrenmek ve ağaç dikmekle meşgul olunuz' der. Ben de eğitimime devam edeceğim' diye konuştu.

'BİZİM KÜLTÜRÜMÜZLE İLGİSİ OLMAYAN SORULAR'

Orta mektep ve liseyi dışarıdan bitirdiğini söyleyen Çelebi, 'Açık liseyi de geçtiğimiz sene bitirdim. Liseyi bitirdikten sonra da YGS'ye müracaatta bulundum. Sınavda 70 soru yaptım. İnşallah kazanırım. Sorular zor değildi fakat bizim kültürümüzle hevesi olmayan sorular vardı. Ecnebi bir yazarın söylediği sözde ne demek istendiği sorulmuş. Ya beni ne ilgilendirir? Bir yabancının sözünün bulunduğu sorular bizim meşgul olacağımız sorun değil ki' diye konuştu.

'HUKUK SEÇECEĞİM'

Sınavları kazandığı taktirde Hukuk bölümünü seçeceğini ifade eden Bayram Ali Çelebi, 'Hukuk konusunda tecrübelerim fazla. O nedenden o kısmı seçeceğim. Gerekirse yurtdışında okuyacağım. İmkanım var. Yabancı lisan şekilde İngilizcem de var' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar