30 bin lirayı telefon dolandırıcılarına teslim etti

Telefonla rastgele aradıkları kişilere kendilerini emniyet ve savcılık görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapanların son kurbanı Bakırköylü kadın iç mimar oldu.

Google Haberlere Abone ol
30 bin lirayı telefon dolandırıcılarına teslim etti

Telefonla rastgele aradıkları kişilere kendilerini emniyet ve savcılık görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapanların son kurbanı Bakırköylü kadın iç mimar oldu. Esra Ö.’yü (41) telefonla arayıp 30 bin lira değerinde döviz ve ziynet eşyasını elden teslim aldıkları öne sürülen 2 kişi polis ekiplerince yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Bakırköy’de, polisin durumlarından şüphelenip durdurduğu kişiler üzerinde yapılan aramada 5 bin 500 lira, 2 bin 500 dolar ve 20 bin liralık ziynet eşyası çıktı. Salih K. ile Abdullah A. isimli şüpheliler, para ve ziynet eşyalarının kaynağını izah edemeyince polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin polis merkezindeki işlemlerinin devam ettiği sırada polise müracaat eden Esra Ö. isimli iç mimar, kendilerine polis süsü veren kişilerce dolandırıldığını, Bakırköy’de buluştuğu iki kişiye 30 bin lire değerinde para ve ziynet eşyasını elden teslim ettiğini söyledi.

Polis merkezine davet edilen Esra Ö., 2 şüphelinin, elden para verdiği kişiler olduğunu teşhis etti. 2 şüpheli, polise; “Telefonla arayan kişiler kendilerini polis olarak tanıtıp bizi kandırdı. Gittik parayı aldık onlara teslim edecektik.” şeklinde ifade verdi. Şüphelilerden Salih K.’nın ağabeyinin 1 ay önce benzer bir dolandırıcılık kuryeliğinden tutuklandığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. CİHAN

Yorumlar