'25 yıl çalışıp aldığım TIR'ıma el konuldu, çocuklarımı nasıl doyuracağım'

Selefi IŞİD örgütü tarafından serbest bırakılan rehine şoför bir taraftan sevinç bir taraftan da hüznü birlikte yaşıyor. Şanlıurfalı Hanifi Aslan, “25 yıldır çalışıp aldığım ekmek teknem, TIR'ıma el konuldu. Devletin bu konuda...

Google Haberlere Abone ol
'25 yıl çalışıp aldığım TIR'ıma el konuldu, çocuklarımı nasıl doyuracağım'

Selefi IŞİD örgütü tarafından serbest bırakılan rehine şoför bir taraftan sevinç bir taraftan da hüznü birlikte yaşıyor. Şanlıurfalı Hanifi Aslan, “25 yıldır çalışıp aldığım ekmek teknem, TIR'ıma el konuldu. Devletin bu konuda destek olmasını istiyoruz.” dedi.

IŞİD’in rehin aldığı TIR şoförleri serbest bırakılması hüzünlü yuvaları sevince boğdu. Dün akşam Şanlıurfa’ya gelen şoförler gece evlerine gitti. Rehine yakınları kimi serbest bırakılan rehinesi için mevlit düzenliyor, kimisi ise kurban kesiyor. Bunlardan biri de Eskiören köyündeki Hanefi Aslan. Aslan, 23 günlük esarette herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını ancak esaretin yeterince sıkıntısı olduğunu anlattı. Aslan, “23 gün aynı yerde kaldık. Su, ekmek veriyorlardı. Fazla sıkıntı yaşatmadılar. Ama sürekli güneşin altındaydık.” dedi.

25 yıllık emeğin boşa gittiğini anlatan Aslan, “25 yıldır çalışarak TIR aldım. Onu da elimizden aldılar. Ne yapacaklarını bilmiyorduk. Ne için bizi rehin aldıklarını söylemediler. 23 gün sonra arabalarımızı elimizden aldılar, bizi bıraktılar. Mahmur’a kadar bizi getirdiler. Orada Kürt bölgesinde, bizi bıraktılar, oradan Erbil’e geldik. Bu sürede çocuklarımızı özledik. Arabalarımızı istedik, vermediler.” şeklinde konuştu. Aslan, bir daha o bölgeye gitmeyeceğini de kaydetti.

Mağdur şoförün eşi Ayfer Aslan’ın da benzer tedirginlikleri mevcut. Ayfer Aslan, tüm mal varlığının TIR’ları olduğunu belirterek şimdi ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi. Aslan, “Bizim TIR’dan başka bir şeyimiz yok. Onu da elimizden aldılar. 6 çocuğumuz var, nasıl bakacağız.” ifadelerini kullandı. Ayfer Aslan ise eşinin bir daha Irak’a gitmesine müsaade etmeyeceğini dile getirdi. Aile, kurtulan rehine için kurban kesme hazırlıklarına başladı. Öte yandan serbest kalan rehinelerin yakınları ise geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere ziyaretlere devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar