1 Mayıs'ı Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek kutladılar

Kütahya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Zafer Meydanı'nda yapıldı. Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip oyunlar oynanan Zafer Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına KESK'e bağlı sendikalar, CHP Kütahya teşkilatları,...

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs'ı Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek kutladılar

Kütahya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Zafer Meydanı'nda yapıldı. Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip oyunlar oynanan Zafer Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına KESK'e bağlı sendikalar, CHP Kütahya teşkilatları, EMEP, HDP, SDP, ADD, Öğrenci Kolektifleri, Kamu Taşeron Derneği ile öğrenciler katıldı.

    Siyasi parti, sendika, dernek ve sivil toplum örgütleri Çinigar Caddesi üzerinde toplanan gruplar sloganlar atarak Zafer Meydanı'na geldi. Meydanda tertip komitesi adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Can Develi, yüreği emekten yana atan tüm kesimlerin mücadele birliği ve dayanışma içerisinde olduğunu belirterek “Geçtiğimiz 1 Mayıs'tan beri sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, okullarda, yoksul mahallelerde ayağa kalkıp yüzlerini güneşe dönenleriz.” dedi.

İşçilerin simit hesabıyla kandırıldığını, özel istihdam büroları ile esnek çalıştırılmaya ve toplu sözleşmeli personel uygulamalarıyla köyle olmaya direndiklerini belirten Develi, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz işçiler olarak ölümüne çalıştırılmak istemiyoruz. Biz asgari ücretliler simit hesabıyla kandırılmak istemiyoruz. Biz, taşeron çalışmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırılmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köle olmaya direniyoruz. Biz kıdem tazminatlarımıza, örgütlenme hakkımıza sahip çıkıyoruz. Biz pazarda alınıp, satılan bir meta muamelesi görmek istemiyoruz. Biz kamu çalışanları olarak sefalet ücretlerinden bıktık, usandık. Biz en insani ve en temel hakkımızı savunduğumuzda 'terörist' damgası yemek, tutuklanmak istemiyoruz. Biz, bu ülkenin bütün ötekileriyiz. Dinimiz, mezhebimiz, kültürümüz, cinsiyetimiz nedeniyle ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmek, yok sayılmak istemiyoruz. Bizler bu ülkenin sanatçılarıyız, bilim insanlarıyız, gazetecileriyiz, aydınlarıyız. Özgürce düşünmek, araştırmak, kendimizi ifade etmek istiyoruz. Şu bilinsin ki sansürle, baskıyla, işsizlik tehdidiyle zihinlerimiz terbiye edilemez.”

CİHAN

Yorumlar