Giresun'da komutanları taşıyan helikopter düştü: 7 ölü, 8 yaralı

Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Toğumlu köyü kırsalında askeri helikopter düştü. Helikopterde bulunan askeri personel ve ailelerinden 7 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Giresun'da komutanları taşıyan helikopter düştü: 7 ölü, 8 yaralı
Giresun’da bayramlaşma ve bir şehit ailesini ziyarete giden komutanlar ve eşlerinin içinde bulunduğu iddia edilen askeri helikopter Alucra ilçesi Tohumluk yaylasına düştü. Düşen uçakta 15 kişilik askeri personel ve aileleri bulunuyordu. İlk gelen bilgilere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı. Yaralılar arasında Jandarma Bölge Komutanı'nın da bulunduğu belirtiliyor. 

Giresun'da helikopter düştü ihbarı üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi, 2 binbaşı, bir albay olmak üzere 11 askerin bulunuyordu. 



DHA'nın haberine göre Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra’ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.



İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştüğü ihbarı geldi.

Bölgeye arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Helikopterde bayramlaşmaya giden Tuğgeneral Doğru'nun eşinin de olduğu iddiaediliyor. 

BAKAN CANİKLİ OLAY YERİNDE

Olayın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekiplerinin de olay yerine sevk edildiği öğrenildi.

Bu arada, Ramazan Bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığına geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Canikli, yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası olay yerine hareket etti.

İLK AÇIKLAMA BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN

Başbakan Binali Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterle ilgili, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Giresun Valisi Hasan Karahan'ı, telefonla aradı.

Başbakan Yıldırım, görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Tohumluk Köyü kırsalında 15 kişilik askeri kafile ile alilerini taşıyan bir helikopterin düştüğünü, helikopterde bulunanlardan bazılarının şehit düştüğünü, bazılarının ise yaralandığını söyledi. 



Başbakan Yıldırım kesin can kaybıyla ilgili bilgi vermekten kaçınarak, kesin sayının daha sonra açıklanacağını ifade etti. 

Başbakan Yıldırım Bölge Jandarma Komutanı'nın yaralı olduğunu sözlerine ekledi. 




 

Yorumlar