"Türkiye'nin DAEŞ karşıtı operasyonlara verdiği destek devam edecek"

- ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye'nin, DAEŞ'le mücadelede bugüne kadar verdiği desteği bundan sonra da sürdüreceğini bildirdiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'nin DAEŞ karşıtı operasyonlara verdiği destek devam edecek"

WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, DAEŞ karşıtı koalisyon, savunma bakanları toplantısında Türkiye'nin DAEŞ'le mücadelede bugüne kadar verdiği desteği bundan sonra da devam ettireceğini kaydetti.

Carter, başkent Washington DC yakınlarında Maryland eyaletinde Andrews Askeri Üssü'nde gerçekleştirilen ve DAEŞ karşıtı koalisyon üyesi 30 ülkenin savunma bakanlarını bir araya getiren toplantıda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'la dün telefon görüşmesi yapan Carter, Türkiye'deki seçilmiş demokratik yönetime olan desteğini vurguladığını ifade etti.

Carter, Bakan Işık'ın kendisine, Türkiye'nin DAEŞ'le mücadeleye katkısı noktasında güvence verdiğini ifade ederek, "Türkiye'nin DAEŞ karşıtı operasyonlara verdiği destek devam edecek" şeklinde konuştu.

İncirlik Üssü'nün de gündeme geldiğini belirten Carter, Bakan Işık'ın kendisine kısa süre içinde üsle ilgili süreçlerin normale döneceğini aktardığını ifade etti.

- ABD-Türkiye ilişkilerinin yapısal boyutu

Son birkaç gündür Türkiye'de yaşananlardan bağımsız olarak, Türkiye'nin hem ABD'nin hem de NATO'nun güçlü bir müttefiki olduğunu kaydeden Carter, siyasi ve askeri ilişkilerin yapısal boyutuna dikkat çekti.

Carter'dan sonra söz alan İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon da Türkiye'nin DAEŞ'le mücadeleye verdiği desteğin önemine vurgu yaptı.

Fallon, Türkiye'nin DAEŞ terörüyle mücadeleye girmediği veya yabancı savaşçıların Suriye sınırından girişlerine engel olmadığı şeklinde hiçbir delilin söz konusu olmadığını belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel de açıklamasında Türkiye'nin stratejik açıdan vazgeçilmez bir ülke olduğuna vurgu yaptı. Votel, Türkiye'nin DAEŞ'le mücadeledeki en kilit ülkelerden biri olduğunun altını çizdi.

Yorumlar