"Türkiye-Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu" projesi

- SOMER koordinasyonunda yürütülen projenin ikinci ayağı çerçevesinde Bursa'ya gelen Kosovalı 40 genç, 4 gün konuk edilecek

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye-Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu" projesi

BURSA (AA) - "Türkiye-Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu" projesinin ikinci ayağı çerçevesinde bir grup Kosovalı genç, Bursa'ya geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığınca desteklenen, Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) koordinasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Kosova'nın Bursa Fahri Konsolosluğu, Balkan Araştırmaları Merkezi (BAMER) ve Türkiye Mezunlar Derneği (TÜMED) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında gelen gençler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık'ı, Heykel semtindeki tarihi belediye binasında ziyaret etti.

Karlık, kabulde yaptığı konuşmada, ilk ayağı yaklaşık bir ay önce Kosova'nın Prizren kentinde gerçekleşen projede, Kosova ile Türkiye arasında iletişimi ve iş birliğini artırmanın hedeflendiğini belirtti.

Bursa'da 40 Kosovalı genci ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Abdülkadir Karlık, proje kapsamında Türkiye ile Kosova'da gençlik alanında çalışan derneklerin iş birliğini geliştirmek, iki ülke gençleri arasında ortak tarih ve akrabalık ilişkilerini güçlendirmek için atölye çalışmaları yapılacağını aktararak, 16-30 yaşlarındaki 40 gencin bu nedenle Bursa'da 4 gün ağırlanacağını kaydetti.

Karlık, atölye çalışmalarının Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacağı bilgisini verdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise Türkiye ile Kosova'nın kardeş, ortak değerlere sahip iki millet olduğunu vurguladı.

Çepni, Bursa'nın Kosova ile olan tarihi bağlarına işaret ederek, "Bu proje de bir kültür buluşmasıdır. İnşallah nesillerin kucaklaşmasına vesile olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar