Tokat ve Kastamonu'da darbe karşıtı gösteriler

- Tokat ve Kastamonu'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Tokat ve Kastamonu'da darbe karşıtı gösteriler
Tokat ve Kastamonu'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.
Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan Tokat'taki vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'da bir araya geldi.
Demokrasi nöbetine, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat polisi Birol Yavuz'un ağabeyi polis memuru Aykut Yavuz da destek verdi.
Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşi Birol Yavuz'un özel harekat mesleğine vatanı ve milleti için gönüllü girdiğini söyledi.
Devletin ekmeğini ve maaşını yediklerini belirten Yavuz, "Kardeşim, devletin arkasında olduğunu bilerek, bundan güç alarak görevini sonuna kadar yaptı. Güneydoğu'da çeşitli görevlerde bulundu. 3 kere şark görevi yaptı." dedi.
Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına eğitmen olarak çağrılan kardeşinin eğitimli bir insan olduğunu kaydeden Yavuz, "Orada 50'ye yakın arkadaşımız şehit oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah inşallah şehadetlerini kabul eyler. Vatan sağ olsun arkadaşlar. Gerekirse hepimiz şehit olacağız. Bende şehit olacağım. Bu vatan için her zaman hazırız." ifadelerini kullandı.
Yavuz, kardeşinin çekinmeden ve gözünü kırpmadan göreve gittiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Takdiri ilahidir, ben bunu böyle görüyorum. Vatanı için kendisini feda etti. Biliyordu ki arkasında devleti, yakınları, milleti var. Ben de polis memuruyum. Ben de Diyarbakır'da 6 aydır geçici görevdeyim. Kardeşim gibi gittim ben de. Gönüllü dilekçe verdim. Gerekirse hepimiz şehit olacağız, bu vatanı bırakmayacağız, teslim etmeyeceğiz. Başka vatanımız yok. Vatan sağ olsun, millet sağ olsun. Vatan, millet, bayrağımız, ezanımız susmasın. Ben de demokrasi nöbetine destek için geldim."
Tokat Valisi Cevdet Can'ın Birol Yavuz'un adını bir okula vereceğini söylediğini aktaran Yavuz, teşekkür etti.
Vatandaşlar, demokrasi nöbetinin 7. gününde de darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua etti. Cennet Kuşları Sıbyan Okulu öğrencileri de giydikleri gelinlik ve asker kıyafetleriyle Kur'an-ı Kerim okudu.
Nöbete Tokat Valisi Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.
- Kastamonu
Hasan Doğan Meydanı'nda AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanlıklarının düzenlediği etkinlikte yaklaşık 5 bin kişi darbe girişimine tepki gösterdi.
Gruba eşlik eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Türk milletinin güçlü iradesinin 15 Temmuz'daki hain planın kısa sürede üstesinden geldiğini söyledi.
Demir, vatana ihanetin sonucunun idam olması gerektiğini belirterek, " Vatanına ihanet eden, halkına silah sıkan ve onları şehit eden, uçakla Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayan bu hainler mutlak suretle idam edilmelidir." dedi.
Program sonunda hayatını kaybedenler için Sahil Yeni Camisi'nde Mevlid-i Şerif okundu.
Vatandaşlar, "darbelere karşı demokrasi" yürüyüşü de yaptı.

Yorumlar