"Mahrem imamlar" davası sanıkları hakim karşısında

- FETÖ/PDY'nin "mahrem" nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasında yönetici oldukları iddiasıyla 198 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, jandarma, sağanak nedeniyle su basan duruşma salonunu güvenlik gerekçesiyle boşalttı

Google Haberlere Abone ol
"Mahrem imamlar" davası sanıkları hakim karşısında

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem" nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasında yönetici oldukları iddiasıyla aralarında meslekten ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 181'i tutuklu 198 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmaya, 150’nin üzerinde tutuklu sanık ve 5 de tutuksuz sanık katıldı.

Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmayı müştekiler de takip etti.

Bugün yaşanan sağanak nedeniyle duruşma salonu binasını su basarken, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) kayıt yapılan duruşmada, zaman zaman elektrik kesintisi yaşandı. Jandarma, duruşma salonlarını güvenlik gerekçesiyle boşalttı.

Görüntülü ve sesli kayıt yapılan duruşmada, teknik arıza nedeniyle sanık savunmaları henüz alınamıyor. Duruşmaya ara verildi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin "mahrem imamları"na yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 198 sanık hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sanıkların görevleri, sorumlu oldukları il ve emniyet teşkilatı içindeki yapılanmalarının anlatıldığı iddianamede, sanıklardan Erol Kılıç ve Enver Mutlu'nun örgütün sözde "emniyet imamı" Süleyman Uysal ile irtibatlı bulunduğu, yine Enver Mutlu ile Fetullah Sönmez, Emre Zeren ile Ceyhun Cücügen'in örgütün Bank Asya ile örgüt liderinin talimatıyla toplanan ekonomik kaynakların örgütsel sisteme sokulmasından sorumlu Ali Çelik'le irtibatı olduğu belirtiliyor.

İddianamede, sanıklardan 134'nün örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock", 36'sının da "Eagle" kullanıcısı olduğu ifade edilerek, sanıkların 25 Aralık 2013'ten sonra FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaplarına yüklü miktarda para yatırdıkları kaydediliyor. İddianamede, gizli tanık beyanları da bulunuyor.​

Yorumlar