Almanya Türk Federasyonu iftar programı

FRANKFURT (AA) - Almanya Türk Federasyonu, Almanya'nın Frankfurt kentinde bir iftar programı düzenledi. Federasyon binasının yakınlarındaki bir salonda...

Google Haberlere Abone ol
Almanya Türk Federasyonu iftar programı

FRANKFURT (AA) - Almanya Türk Federasyonu, Almanya'nın Frankfurt kentinde bir iftar programı düzenledi.

Federasyon binasının yakınlarındaki bir salonda düzenlenen iftara, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin, Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Almanya Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesinde kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Çelik, iftar programına katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bu mübarek ayda burada her gün bir iftar programı düzenliyorsunuz. Gerçekten tebrik ediyorum, güzel bir organizasyon, güzel bir etkinlik." dedi.

Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Doğruyol ise Türk temsilcilerle iftar sofrasında bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türk ve İslam dünyasında terör ve savaş ortamında oruç tutan Müslümanlar bulunduğuna dikkati çeken Doğruyol, "Rabbim bu mübarek ay hürmetine, yoksulların, darda olanların, savaş ortasında yaşayan kardeşlerimizin yardımcısı olsun." diye konuştu.

Doğruyol, Almanya’da yaşayan Müslüman Türklerin yabancı düşmanlığı, ırkçı ve İslam karşıtlığı gibi birçok konuda sorunlarının bulunduğunu ve bu sorunların derinleştiğini vurguladı.

MHP’deki kurultay sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şentürk Doğruyol, şunları kaydetti:

"Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in mücadelesinde onu yalnız bırakan, ihanet eden, federasyonumuzu bile bölme ve yok etme girişiminde bulunan zatların ve zihniyetlerin, günümüzde de Türkeş ideallerini yaşatmak kararlılığını ortaya koyan milliyetçi ülkücü hareketin liderine yönelik saldırdıklarını, bir oyun içerisinde olduklarını görüyor ve biliyoruz. Biz Türk Federasyon mensubu ülkücüler olarak, her zaman olduğu gibi milliyetçi ülkücü hareketin liderinin yanında olmuş ve duruşumuzdan asla taviz vermemişizdir. Bugün de aynı duruşumuzun bilinmesini istiyor ve diyoruz ki ‘Bizim Başbuğumuz Alparslan Türkeş, liderimiz de Devlet Bahçeli'dir."

Yorumlar